Kennismaking in het wielercafé

Zaterdag 13 januari 2024 kwamen we met de maatjes bij elkaar voor een inspirerende nieuwjaarsborrel bij wielercafé Cyklist in Eindhoven. Naast veel trouwe deelnemers waren er ook weer een aantal nieuwe gezichten bij.

Al snel vond iedereen een plekje aan de tafels en werd er met elkaar kennisgemaakt onder het genot van een drankje en een bitterbal.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Never judge a book by its cover

Na een tijdje nam trainer en coach Eugenie Obers ons mee voor een inspirerend verhaal. Ze gaf ons een korte introductie over bepaalde karaktereigenschappen en stelde ons vragen die we konden beantwoorden door op een bepaalde plek op een grote mat te gaan staan. ‘Zie je jezelf als introvert of extravert persoon?’ en ‘Ben je een denker of meer een voeler?’.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Uit de reacties bleek al snel dat het nog niet zo makkelijk was om jezelf in één hokje te stoppen. En toch doen we dat vaak onbewust wel bij een ander, ook al kennen we deze persoon nog niet goed. Een van de maatjes zei al snel: ‘Never judge a book by its cover.’ Mooie woorden om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ontspannen borrelen

Hierna was het tijd om gezellig wat na te borrelen. Er ontstonden leuke gesprekken en er hing een ontspannen sfeer. Enkele deelnemers gingen nog samen de stad in en weer anderen wisselden telefoonnummers uit. Het was weer een geslaagde middag en een goede start van een nieuw Brabant Maatjes-jaar vol verbindende activiteiten.

Tekst gaat verder onder de foto >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Jennifer Bockting

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.