Jerry Bergraaf

Bestuurder

Hoi, ik ben Jerry Bergraaf en bestuurslid bij Stichting Brabant Maatjes, het is belangrijk om eenzaamheid te bestrijden omdat het een negatieve invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van mensen. Eenzaamheid kan leiden tot gevoelens van stress, angst en depressie, en het kan ook fysieke gezondheidsproblemen veroorzaken zoals een hoge bloeddruk en een verzwakt immuunsysteem. Bovendien kan langdurige eenzaamheid leiden tot sociaal isolement, wat de kans op het ontwikkelen van geestelijke gezondheidsproblemen vergroot.

Het bestrijden van eenzaamheid is daarom niet alleen belangrijk voor het welzijn van individuen, maar ook voor de samenleving als geheel. Eenzaamheid kan leiden tot hogere zorgkosten en een verminderde productiviteit op de werkvloer, wat een economische impact kan hebben. Door eenzaamheid te verminderen, kunnen we dus niet alleen individuen helpen, maar ook de samenleving als geheel.

Bovendien is eenzaamheid een probleem dat ons allemaal kan treffen, ongeacht leeftijd, geslacht of achtergrond. Door de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan, kunnen we als gemeenschap de banden tussen mensen versterken en bijdragen aan een inclusievere samenleving waarin iedereen zich verbonden en gezien voelt.

Kortom, het bestrijden van eenzaamheid is belangrijk om de gezondheid en het welzijn van individuen te verbeteren, de samenleving als geheel te versterken en te werken aan een meer inclusieve en verbonden gemeenschap.

In Brabant zijn er gelukkig verschillende initiatieven waaronder Stichting Brabant maatjes die zich inzet voor eenzaamheidsbestrijding onder jongeren. Deze stichting biedt bijvoorbeeld coaching, workshops en sociale activiteiten om jongeren te helpen bij het opbouwen van sociale contacten en het versterken van hun mentale welzijn.

Maar ook als individu kunnen we een verschil maken. Door te luisteren naar jongeren, hen aan te moedigen om hun verhaal te delen en hen te betrekken bij activiteiten kunnen we eenzaamheid tegengaan. Meer weten of een gesprek met mij aangaan stuur mij een mail. 

Bekijk mijn LinkedIn profiel
Stuur mij een bericht

Kom jij ons team versterken?

Word deel van Brabant Maatjes

Bekijk vrijwilligers vacatures