Lees over veelgestelde vragen

Algemene vragen

 1. Doen jullie ook aan het aanbieden van ontmoetingsplekken naast de activiteiten?
  Op dit moment zijn wij druk bezig met het organiseren van groepsactiviteiten die bijna wekelijks plaatsvinden. We bieden op dit moment geen specifieke ontmoetingsplaatsen aan naast onze activiteiten.
 2. Is het mogelijk om vrijwilliger te worden en zo ja, hoe kan ik mij hiervoor aanmelden?
  Dat is zeker mogelijk. Je kunt ons vrijwilligersformulier vrijblijvend invullen. Als het binnen onze huidige planning past, nodigen we je graag uit voor een gesprek.
 3. Kan ik een donatie doen om Brabant Maatjes te steunen?
  Als je de Maatjes graag wilt steunen, kun je overwegen een donatie te doen. Dit kan door zowel een geldbedrag als een activiteit te sponsoren.
 4. Koppelen jullie maatjes aan elkaar en wat zijn de mogelijkheden om lid te worden?
  We koppelen geen Maatjes aan elkaar. We bieden (groeps)activiteiten aan om nieuwe Maatjes te ontmoeten via onze website. Daarnaast bieden we een besloten Facebook-groep aan waar je op zoek kunt gaan naar een Maatje in een veilige omgeving. Dit is op eigen initiatief. We monitoren alles tijdens de activiteiten en in de groep.
 5. Wat is de doelgroep van Brabant Maatjes en hanteren jullie bepaalde criteria?
  We hanteren geen labels en wachtlijsten. Dit betekent dat iedereen tussen 18 en 35 jaar bij ons welkom is, ongeacht beperking, afkomst, gender, etc. We bieden onze activiteiten en Facebook-groep dus aan voor iedereen tussen deze leeftijd die een Maatje zoekt. We zijn echter geen hulpverleners.
 6. Waarom gaat Brabant Maatjes maar t/m 35 jaar?
  Brabant Maatjes is ontstaan vanuit de persoonlijke missie van oprichter Bryan Vreijsen om andere jongeren te ontmoeten. Deelnemers geven aan dat het fijn is dat er leeftijdsgenoten aanwezig zijn. Momenteel hebben we onze handen al vol aan deze doelgroep. Mocht er animo zijn voor een 35+ groep, dan staan we open voor vrijwilligers om deze op te zetten.
 7. Is het mogelijk om contant te betalen bij Brabant Maatjes of werken jullie uitsluitend met online betalingen?
  Alles verloopt via ons online systeem. Mocht het door omstandigheden toch niet lukken, stuur ons dan een e-mail en we kunnen altijd samen kijken naar oplossingen.

Meedoen Activiteiten

 1. Is het mogelijk om deel te nemen aan de activiteiten als ik buiten Noord-Brabant woon?
  Dat is mogelijk. Houd er echter wel rekening mee dat bijna al onze activiteiten in Noord-Brabant plaatsvinden.
 2. Zijn er kosten verbonden aan de deelname van de activiteiten?
  Wij vragen een (extra) bijdrage voor de activiteiten. Dit wordt gebruikt voor de tijd en organisatie van meer bijeenkomsten en natuurlijk het betalen van de locaties.
 3. Hoe zorgt Brabant Maatjes voor aansluiting tijdens de activiteiten?
  Wij doen ons best om iedereen zo goed mogelijk te betrekken, omdat wij zelf weten hoe het voelt om er niet bij te horen. Bij Brabant Maatjes is iedereen vanaf de eerste activiteit al onderdeel van de groep. Het maakt niet uit of je 1 of 20 keer meedoet.
 4. Bieden jullie vervoer aan naar de activiteiten toe?
  Tenzij anders vermeld in een activiteit, bieden wij geen reiskosten of vervoer aan.
 5. Waar vinden de activiteiten van Brabant Maatjes plaats?
  Onze activiteiten vinden plaats door heel Noord-Brabant, meestal in de regio’s Tilburg, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Roosendaal, en Bergen op Zoom. Dit kan echter ook andere regio’s omvatten.
 6. Hebben jullie een agenda waarop alle activiteiten vermeld staan?
  Al onze geplande activiteiten zijn te vinden op onze activiteitenpagina. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe bijeenkomsten.
 7. Waar kan ik zien hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn voor een activiteit?
  Zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt, is het niet meer mogelijk om tickets te kopen. Op ons evenementensysteem staat dan ‘uitverkocht’. Je kunt ons echter altijd een e-mail sturen als je op de wachtlijst wilt worden geplaatst, voor het geval er toch een plek vrijkomt.
 8. Kan ik zelf een activiteit organiseren op het platform van Brabant Maatjes?
  Vanwege verantwoordelijkheid en veiligheid is het niet mogelijk om zelf activiteiten te organiseren op ons platform momenteel. Je kunt echter altijd ideeën naar ons e-mailen en als het past in onze planning pakken wij dit graag met je op. Bij alle activiteiten zijn minimaal 2 begeleiders vanuit Brabant Maatjes aanwezig.

 

Heb je nog andere vragen?
Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan even contact met ons op per mail of via ons contactformulier.

Doe ook mee aan onze activiteiten

Ontmoet nieuwe vrienden tijdens toffe activiteiten voor en door de maatjes