Veelgestelde Vragen

Bekijk hieronder antwoorden op de meest gestelde vragen.

Vragen over Meedoen aan de activiteiten

Op dit moment zijn wij druk bezig met het organiseren van groep activiteiten die bijna wekelijks plaatsvinden. We bieden op dit moment geen specifieke ontmoetingsplaatsen aan naast onze activiteiten
Hoewel wij onze richten op Noord-Brabant, is het nog steeds mogelijk voor jongeren buiten Noord-Brabant om deel te nemen aan onze activiteiten. We staan open voor deelname van jongeren uit verschillende regio's. Houd er echter wel rekening mee dat bijna al onze activiteiten in Noord-Brabant plaatsvinden.
Onze activiteiten vinden plaats door heel Noord-Brabant, meestal in de regio’s Tilburg, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Roosendaal, en Bergen op Zoom. Dit kan echter ook andere regio’s omvatten.
Al onze geplande activiteiten zijn te vinden op onze activiteitenpagina. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe bijeenkomsten.
Zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt, is het niet meer mogelijk om tickets te kopen. Op ons evenementensysteem staat dan ‘uitverkocht’. Je kunt ons echter altijd een e-mail sturen als je op de wachtlijst wilt worden geplaatst, voor het geval er toch een plek vrijkomt.
Wij bieden geen vervoer aan, tenzij anders vermeld op een activiteit pagina.
Dit is mogelijk. Geef dit vooraf even aan via de mail zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Helaas kunnen wij hiervoor geen tickets vergoeden.
Als een activiteit is uitverkocht op de website, dan kan je je aanmelden voor de reservelijst. Dit kan door een mail te sturen en aan te geven voor welke activiteit.
Zeker weten! We bieden graag de mogelijkheid om je voorkeuren voor het eten op te geven via e-mail. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat je maaltijd perfect aansluit bij je wensen. Dit kan naar info@brabantmaatjes.nl

Vragen over Begeleiding van activiteiten

Wij doen ons best om alle eenzame jongeren zo goed mogelijk te betrekken, omdat wij zelf weten hoe het voelt om er niet bij te horen. Bij Brabant Maatjes zijn ze vanaf de eerste activiteit al onderdeel van de groep.
We bieden (groeps)activiteiten aan om nieuwe Maatjes te ontmoeten via onze website. Daarnaast bieden we een besloten Facebook-groep aan waar je op zoek kunt gaan naar een Maatje in een veilige omgeving. We monitoren alles tijdens de activiteiten en in de groep.
Vanwege verantwoordelijkheid en veiligheid is het niet mogelijk om zelf activiteiten te organiseren op ons platform momenteel. Je kunt echter altijd ideeën naar ons e-mailen en als het past in onze planning pakken wij dit graag met je op. Bij alle activiteiten zijn minimaal 2 begeleiders vanuit Brabant Maatjes aanwezig.
Wij begrijpen dat jongeren zich op verschillende snelheden ontwikkelen. Onze stichting heeft werkt met vrijwilligers van verschillende achtergronden. Echter zijn wij geen hulpverleners, en kunnen dus geen speciale hulp bieden.

Vragen over De doelgroep

Onze primaire doelgroep zijn structureel eenzame jongeren tussen de 18 en 35 jaar die langdurig en ernstig kampen met eenzaamheid, ook wel bekend als chronische eenzaamheid. We bieden onze activiteiten en Facebook-groep voor die doelgroep. We zijn echter geen hulpverleners.
Deze doelgroep is bewust gekozen om de eenzame jongeren beter te laten herkennen en identifcieren met elkaar. Deelnemers geven aan dat het fijn is dat er leeftijdsgenoten aanwezig zijn. 

Vragen over de Facebook groep

De Facebookgroep wordt regelmatig gemonitord door het team van Brabant Maatjes om de veiligheid van de leden te waarborgen. Wij vragen minimaal 2 profiel foto's en controleren alle aanmeldingen handmatig. Daarnaast screenen wij alle nieuwe berichten en reacties daaronder.
In verband met de leeftijden, 'Onder jongeren' Kiezen wij ervoor geen andere personen dan jongeren tussen 18 en 35 jaar toe te laten. Wees gerust wij screenen alles wat er gebeurt binnen de groep.

Vragen over Betalingen

Alles verloopt via ons online systeem. Mocht het door omstandigheden toch niet lukken, stuur ons dan een e-mail en we kunnen altijd samen kijken naar oplossingen.
Wij vragen een (extra) bijdrage voor de activiteiten. Dit wordt gebruikt voor de tijd en organisatie van meer bijeenkomsten en natuurlijk het betalen van de locaties.
Soms kan het gebeuren dat tickets in de spam box terrecht komen in je email. Neem daar eerst een kijkje. Is dat niet het geval? Neem dan contact met ons op!

Vragen over Samenwerken met Brabant Maatjes

Wij staan altijd open voor samenwerking met andere (maatschappelijke) organisaties. Neem hiervoor contact met ons via ons contactformulier en we plannen een afspraak in.
Tof dat er aan ons gedacht wordt. Wij staan er altijd voor open om mee te denken. Neem contact met ons voor de mogelijkheden.

Vragen over de Website

De website wordt regelmatig bijgewerkt en sommige submenu's kunnen soms niet toegankelijk zijn. We werken eraan om de functionaliteit te verbeteren.

Nog andere vragen?

Neem dan contact met ons op

Neem contact op