Onze Missie

Vanuit eigen ervaringen

Oprichter Bryan Vreijsen heeft zelf langdurig gevoelens van eenzaamheid ervaren, dus kan bevestigen dat het een moeilijke en isolerende ervaring kan zijn. Gelukkig heeft Stichting Brabant Maatjes hem geholpen om uit die eenzaamheid te komen en nu zijn wij ‘Stichting Brabant Maatjes’ in staat om andere kwetsbare jongeren en volwassenen te helpen bij het vinden van aansluiting met leeftijdsgenoten.

Hierbij staat het ontwikkelen van duurzame sociale contacten en sociale redzaamheid centraal, waardoor ze hun leven weer op de rails kunnen krijgen en een gezonde levensstijl kunnen bereiken.

Bekijk ons team

EenVandaag

Bekijk de video

De begeleiding zorgt er tijdens de activiteiten voor dat je er niet alleen voor staat en ze staan echt voor je klaar. Er is altijd wel iemand waarmee je een klik hebt.

33 jaar uit Eindhoven

Hoe doen wij dit?

Introductievideo

Het is fijn om nu vrienden te hebben dankzij Brabant Maatjes, want ik voel me niet meer alleen en kan mensen bellen voor advies en gezelligheid.

33 jaar uit Den Bosch

Brabant Maatjes Programma

Gericht op behoeftes van maatjes

In het Brabant Maatjes Programma worden wekelijkse bijeenkomsten georganiseerd voor jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar om eenzaamheid aan te pakken. Deze bijeenkomsten hebben thematische focus op sociale vaardigheden, persoonlijke interesses en veerkracht.

De activiteiten worden in samenspraak met de deelnemers bedacht om aan hun behoeften te voldoen. Ervaren vrijwilligers begeleiden de groepsactiviteiten, en deelnemers worden ingedeeld in kleine groepen op basis van gedeelde interesses. Het doel is een veilige omgeving te creëren waar openheid wordt gestimuleerd.

Op dit moment zijn wij actief in 5 regio’s: Breda Maatjes, Den Bosch Maatjes, Eindhoven Maatjes, Tilburg Maatjes, Waalwijk Maatjes

Lees over BM Programma

Brabant Maatjes Educatief

Voor scholen en sociaal werkers

Naast de wekelijkse bijeenkomsten, vinden wij het belangrijk onze expertise te delen op scholen, overheidsorganisaties, jongerenwerkers, sociaal werkers en andere belanghebbenden.

Ons educatief aanbod is speciaal ontworpen om de mentale gezondheid onder jongeren en volwassenen bespreekbaar te maken. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk onze educatieve pagina.

Lees over BM Educatief

Lezingen en workshops

Expertise delen en samenwerken

‘Bryan van Stichting Brabant Maatjes heeft in de rol van gastspreker toekomstige verzorgende-IG op het Koning Willem I College meegenomen in zijn levensverhaal. Bryan is door zijn leeftijd een rolmodel voor andere jongeren. ‘

Leraar opleiding verzorgende-IG – Koning Willem I College Den Bosch

Tweet van oprichter Bryan

Hierdoor is Brabant Maatjes onstaan

Stichting Informatie

Algemene gegevens

Stichting Brabant Maatjes, opgericht in Maart 2023, gevestigd in Tilburg, heeft als voornaamste doelstelling het aanpakken van eenzaamheid onder jongeren en volwassenen.

Stichting Brabant Maatjes zet zich in om sociale isolatie te verminderen en ondersteunt bij het opbouwen van sociale contacten en een actief sociaal leven. 

Lees over publicaties en ANBI