Kerstdiner: Een Samenkomst om Eenzaamheid te Doorbreken

Op zaterdag 23 december 2023 vond een bijzonder kerstdiner plaats, georganiseerd door Stichting Brabant Maatjes. Deze avond was gevuld met verbindingsmomenten, een spectaculair diner en waardevolle ontmoetingen voor jongeren die zich vaak alleen voelen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Verbinding en Contact: Een Avond Vol Betekenis

Het kerstdiner bracht een grote opkomst teweeg van 62, waar jongeren samenkwamen en eindelijk contact maakten. Het openingswoord door oprichter Bryan Vreijsen van Brabant Maatjes en wethouder Evelien Kostermans van de Gemeente Tilburg creëerde een sfeer van warmte.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Jongeren Ervaren Zich Gezien: Een Bijzondere Avond

De avond bood niet alleen een spectaculair shared dining menu maar ook spelletjes en momenten voor persoonlijke ontwikkeling. Deze mix zorgde ervoor dat jongeren zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelden.

Tekst gaat verder onder de foto >>

NondeJeu: Een Locatie voor Verbinding

De locatie, NondeJeu, bood niet alleen ruimte voor competitie en spel, maar ook voor diepgaande gesprekken en nieuwe connecties. Het diner vond hier een thuis vol warmte en betrokkenheid.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Reacties Van Deelnemende Maatjes

De reacties van de maatjes waren verbonden. Zowel nieuwe maatjes als maatjes die al wat langer mee doen, waren positief:

‘Ik voelde mij eindelijk gezien, gehoord en vooral veilig’ 

‘Bedankt dat ik bij Brabant Maatjes altijd welkom ben’

Een Warme Kerstgedachte: Samen Sterk tegen Eenzaamheid

Het kerstdiner, mogelijk gemaakt door meer dan 200 donaties en steun, hielp 62 jongeren deze Kerst samen te vieren. Stichting Brabant Maatjes blijft zich inzetten om eenzaamheid onder jongeren te bestrijden.

Deze avond stond symbool voor de kracht van gemeenschap en de impact van verbinding. Elk moment dat jongeren samenkwamen, leidde tot waardevolle ontmoetingen die eenzaamheid doorbraken en hoop gaven voor een verbonden toekomst.

Tekst gaat verder onder de foto >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Tekst gaat verder onder de foto >>

Doe ook gezellig mee

Wil jij ook graag andere mensen leren kennen? Meld je dan aan voor een van onze toekomstige activiteiten. Wie weet zien we jou de volgende keer.

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Bryan Vreijsen

Foto’s: Amanda Kemp

  • Vrijwilligers aanwezig: Het hele team
  • Publicatiedatum: 25-12-2023
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.