Een eenzame kerst met een pizza op schoot? Nee, daar had Gerald Klaassen (36) uit Nunspeet geen trek in. Hij trok de stoute schoenen aan en plaatste een simpel, maar hartverscheurend bericht op X. Het leverde hem een stortvloed aan reacties op èn een echt kerstdiner in Tilburg. ,,Het fijnste? Dat ik gewoon ergens welkom was…’’

‘Ik voel me behoorlijk eenzaam. Is er in de regio waar ik woon ook een kerstdineravond op kerstavond waar je gewoon kunt aanschuiven?’ Het waren deze twee zinnetjes van Gerald Klaassen uit Nunspeet op X die bij velen aankwamen als een mokerslag. Meer dan 340.000 mensen zagen het bericht en – wat voor Gerald nog veel fijner was – tientallen tips en aanbiedingen om ergens te komen eten.

Enorm dapper, vindt Bryan Vreijsen uit Tilburg. ,,Ik schrok best toen ik het bericht zag, want het lijkt als twee druppels op mijn bericht op dat platform van vijf jaar geleden.’’ Want ook Bryan kampte toen met eenzaamheid en weet als geen ander hoe het is om de kerst ongewild alleen door te moeten.

Ook zijn bericht ging destijds viral. Bryan wist niet wat hem overkwam. ,,Duizenden berichtjes. Ik werd uitgenodigd om koffie te drinken, een bordspelletje te doen, naar de film te gaan. Het leek alsof ik een taboe had doorbroken. Je hoort vaak over eenzaamheid onder ouderen. Maar jongeren kunnen net zo goed eenzaam zijn. Het beeld is dat alle jongeren samen op stap gaan, lol maken, dat ze allemaal vrienden hebben. Dat is gewoon niet waar.

>”>Lees verhaal verder via de link destentor.nl >>

Lees ook: Kerstdiner: Warme Ontmoeting voor 62 Jongeren om zich niet alleen te voelen >>

Foto’s: Amanda Kemp

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.