Geen ingewikkelde aanmeld lijsten

Doe gewoon gezellig mee

Jongeren Ontmoeten

Op onze activiteitenpagina tref je een overzicht van de boeiende evenementen die we organiseren. Na het boeken van een ticket, ontvang je enkele dagen voor aanvang een e-mail met gedetailleerde informatie.

Bij onze activiteiten draait alles om het ontmoeten van gelijkgestemde jongeren en samen plezier beleven terwijl je iets interessants leert.

Geen verplichtingen?

Wij begrijpen uit persoonlijke ervaring hoe uitdagend het kan zijn om je aan te melden, met die aanvankelijke twijfels zoals ‘Pas ik wel in de groep?’ of ‘Vind ik wel een maatje?’.

Brabant Maatjes is ontstaan vanuit onze eigen behoeften, en we zetten ons volledig in om ervoor te zorgen dat jij je comfortabel en welkom voelt.

Zit ik ergens aan vast?

Bij ons is er juist geen vastigheid! We hebben deelnemers die wekelijks meedoen en anderen die eens in de twee maanden aansluiten.

Het belangrijkste voor ons is dat jij je op je gemak voelt. We hechten veel waarde aan hoe jij je erbij voelt.

Alleen groepen?

Maar zitten wel vol maatjes zoals jij

Groepsgroote

Een doorsnee groepsactiviteit omvat meestal tussen de 10 en 20 jongeren, met begeleiding van twee enthousiaste vrijwilligers.

Natuurlijk kunnen er bij grotere evenementen uitzonderingen zijn op deze aantallen.

20?? Dat is veel

Bij al onze activiteiten houden we rekening met de omvang van de groep. Bij bijvoorbeeld etentjes verdelen we de groep in meerdere tafeltjes, en bij wandelingen in verschillende groepjes.

Zo kan iedereen deelnemen en toch de kans krijgen om nieuwe contacten te leggen.

Leeftijdsindeling

Bij Brabant Maatjes richten we ons op een leeftijdsgroep van 18 tot 35 jaar.

Op deze manier kun je erop vertrouwen dat je gelijkgestemde jongeren ontmoet die ongeveer dezelfde leeftijd hebben als jij.

Zijn jullie dan hulpverleners?

Wij zijn net zoals jou, gewoon maatjes

Functie vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn er voor jou. Je zult hen tegenkomen tijdens de bijeenkomsten. Ze zetten zich in om een positieve sfeer te bevorderen, zodat jij je volledig op je gemak kunt voelen in de groep.

Daarnaast staan ze klaar om te helpen bij eventuele sociale uitdagingen!

(optioneel) Vooraf contact

Bij aanmelding bieden we je de optie om vooraf een telefoongesprek of e-mailcontact aan te vragen. Op deze manier kun je met ons praten over eventuele uitdagingen waar je mee worstelt, zoals het aanspreken van nieuwe mensen of het delen van iets in een groep.

We staan klaar om je te ondersteunen op die vlakken.

Leuke dingen doen

Jij brengt de ideeën in, de vrijwilligers pakken ze op. Of het nu gaat om een avond vol spelletjes, een artistiek of sportief uitje, een bezoek aan de bowlingbaan of een gezellige filmavond – wat spreekt jou aan?

We staan open voor jouw input!

Brabant Maatjes Programma

Moet ik perse doelen hebben of een hulpvraag om mee te doen?

Drempelverlagend

Ons doel is om jongeren te ondersteunen bij het realiseren van hun doelen, maar we begrijpen ook dat niet iedereen een specifieke hulpvraag heeft.

Voor jongeren die simpelweg nieuwe vriendschappen willen sluiten, is deelname aan activiteiten en het stellen van doelen niet verplicht, maar wel een mogelijkheid.

Hulpvraag Nodig?

Absoluut niet! We streven naar een toegankelijke omgeving, dus als een jongere gewoon wil deelnemen aan activiteiten en connecties wil maken, is dat van harte welkom.

We zijn flexibel en passen onze aanpak aan naar de individuele behoeften.

Activiteiten kalender

Bekijk activiteiten kalender