Een gezellige Brabantse middag

Op zaterdag 20 januari hebben de maatjes hun tweede activiteit van het jaar gehad in onze mooie hoofdstad van Brabant, namelijk in Den Bosch. Hier hebben ze geleerd hoe ze zelf een echt ‘Brabants Worstenbroodje’ kunnen maken.

Het was koud

De maatjes verzamelden zich rond 15:45 bij Bakkerij Royal in Den Bosch en wensten elkaar nog een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen. Alleen, het was wel erg koud, dus besloten we om binnen te wachten. Ook leerden we weer een paar nieuwe maatjes kennen.

Humor

Om 16:00 begon de workshop toen echt. We werden naar de ruimte geroepen. Het begon met een korte introductie van degene die ons de workshop zou geven. Tijdens de uitleg hebben we flink moeten lachen om wat de instructeur zei. We begonnen met het kneden van het deeg.

Dit was toch niet zo simpel als het eerst leek! Dit moesten we zelf met een deegroller en een klein beetje bloem tot een goede vorm maken. Als laatste moest er nog een plastic folie overheen, zodat het op temperatuur bleef.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Bakken

Nadat het deeg een goede vorm had gekregen, moesten we het gehakt klaarmaken. We moesten dit wegen en vervolgens met verschillende kruiden, zoals peper en nootmuskaat, mengen. Vervolgens gingen we dit ook kneden en op de juiste manier op het deeg leggen, en dit zo vouwen dat het goed dicht kon.

Daarna hebben we met nog een beetje eigeel de worstenbroodjes besmeerd, en ze gingen de oven in voor 15 minuten.

Ervaring van nieuw maatje

Tussendoor hebben we ook nog een beetje gekletst. Een van de maatjes vertelde ons dat het zijn eerste keer was en dat het daarom ook erg spannend was. Maar hij had het erg naar zijn zin.

Afsluiten

Na een kwartier kwamen daar de worstenbroodjes al, en wat waren ze lekker! We zijn daarna weer naar de koude buitenlucht gegaan, en iedereen ging weer naar de auto of naar het station richting huis, wetende dat ze een gezellige middag hebben gehad.

Meerdere maatjes hebben nummers uitgewisseld, en sommige hebben zich zelfs al aangemeld voor nieuwe activiteiten van Brabant Maatjes.

Tekst gaat verder onder de foto >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Roy Buster

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.