Een betoverende avond van smaken ontvouwde zich bij La Cubanita Den Bosch tijdens het Tapasfeest.

De uitnodiging beloofde niet alleen een culinaire verkenningstocht maar ook de mogelijkheid tot het vinden van nieuwe sociale contacten. De verwachtingen werden al snel ingelost toen de geur van knapperige pan con alioli en verrukkelijke gehaktballetjes in tomatensaus. De smaakpapillen prikkelde en de avond beloofde als een goede start.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Verbinden aan verschillende tafels

Het samenkomen van de maatjes tijdens dit festijn ging verder dan alleen het delen van smaken. Aan 4 gezellige tafels werd niet alleen gegeten, maar ook verhalen, gelach en kostbare momenten van verbinding gedeeld.

De diverse smaken op het menu dienden slechts als opstapje naar het echte hoogtepunt van de avond: het ontmoeten van nieuwe maatjes, het uitwisselen van contactgegevens en het versterken van nieuwe en bestaande banden.

Tekst gaat verder onder de foto >>

LEGO en stikkers

Terwijl het buiten begon met sneeuwen werden er gezamenlijke interesses gevonden, variërend van LEGO tot andere gedeelde passies. Dit uitte zich in het oprichten van nieuwe WhatsApp-groepen waarin enthousiast stickers werden gedeeld – een bijzondere toevoeging aan de avond. Deze ervaring bleek een leerzame ontdekkingsreis die op een onverwachte, en natuurlijke wijze bijdroeg aan het verrijken van sociale vaardigheden.

‘Bij Brabant Maatjes vond ik wat ik allang zocht’

Een nieuwe deelnemer deelde haar ervaring tijdens de tapasavond en gaf aan: “Bij verschillende sociale organisaties vond ik niet wat ik bij Brabant Maatjes heb gevonden. Hier kan ik op een laagdrempelige manier met iedereen gezellig kletsen en in contact komen, ondanks de spanning vooraf. Ik heb me zelfs al aangemeld voor een nieuwe activiteit, namelijk het Kerstdiner in Tilburg!”

De avond bij La Cubanita Den Bosch bleek niet slechts een feest van smaken, maar vooral een viering van het creëren van nieuwe maatjes en het vinden van een community waarin iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en nieuwe avonturen aangaat.

Tekst gaat verder onder de foto >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Wil jij ook graag andere mensen leren kennen? Meld je dan aan voor een van onze toekomstige activiteiten. Wie weet zien we jou de volgende keer.

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Bryan Vreijsen

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.