Zelf Activiteit Organiseren (MDT)

Zelf Activiteit Organiseren (MDT)

Wil jij leuke activiteiten organiseren en jezelf ontwikkelen? Wil je ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt? Doe dan mee met ons MDT-traject!

MDT (Maatschappelijke Diensttijd) is een GRATIS programma waarin je, met ondersteuning, je persoonlijke reisplan opstelt. Dit bevat onderdelen zoals de Basiscursus, Doeplekken en Bucketlist. Aan het eind ontvang je een landelijk erkend MDT-certificaat tijdens een feestelijke uitreiking. Met MDT Young Active doe je iets goeds voor jezelf en een ander. Jij bent de kapitein van je eigen reis.

Kom in beweging en maak het verschil! Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Volg ons

Aanmeldformulier MDT

  Jouw Backpack

  Stichting Brabant Maatjes - Samentuin Vrijhoeve Sprang-Capelle 5

  Tijdens de reis zul je nieuwe vaardigheden opdoen, jouw persoonlijke bagage. Jij beslist zelf waarmee je jouw rugzak vult. In de basiscursus leer je presenteren, begeleiden, organiseren en samenwerken. Bovendien plan je samen met een groep een activiteit naar keuze.

  Deze activiteit kan van alles zijn: een jongerenfestival, een gaming event, buurtbingo of een zeskamp. 

  Volg ons

  Jouw doe-plek

  Stichting Brabant Maatjes - Sup&Fun Breda 1
  Op basis van jouw vaardigheden, interesses en beschikbare tijd bepaal je samen met je begeleider waar jij je (nieuwe) talenten wilt inzetten om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.
   
  Dit kan bijvoorbeeld zijn bij je eigen sportclub, een theatergroep, een zorgorganisatie, een bedrijf of op school.

  Jouw Bucketlist

  Tijdens deze reis stel je jouw eigen bucketlist samen met activiteiten en uitstapjes die je wilt beleven. Dit kunnen workshops zijn zoals (sport)voeding, EHBO, video-editing, DJ’en of fotografie.
   
  Maar misschien wil je ook wel een keer gaan karten. Wat je ook interesseert en wat je wilt uitproberen of leren, jij hebt de controle over jouw avontuur. Dus ga ervoor en maak het waar!

  Volg ons

  MDT Programma

  Young Active is een initiatief gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Dit programma valt onder het concept van maatschappelijke diensttijd (MDT). Door deel te nemen aan MDT kun je jouw vaardigheden ontdekken en ontwikkelen, terwijl je ook bijdraagt aan de gemeenschap.

  Dit programma biedt je de kans om je talenten te verkennen en te benutten, je ambities te verwezenlijken, je CV te verrijken en een positieve invloed op anderen uit te oefenen. Bovendien krijg je de gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en een sterker maatschappelijk netwerk op te bouwen.