Op zondagavond 1 oktober 2023, te midden van de Week Tegen Eenzaamheid vond in het hart van Tilburg een bijzondere gebeurtenis plaats: de langverwachte spelletjesavond voor de maatjes. De activiteit vond plaats in de knusse ambiance van de spellen winkel Labyrinth aan de Schouwburgring 141.

Met een verwachtingsvolle houding begaven de maatjes zich naar de locatie, in afwachting van een avond vol gezelligheid, uitdaging en nieuwe ontmoetingen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Eenzaamheid onder Jongeren: Een Onzichtbaar Kwaad

Het evenement diende niet alleen als een bron van vermaak, maar bood ook een mogelijkheid om het ernstige vraagstuk van eenzaamheid onder jongeren aan te kaarten. In een tijdperk waarin digitale connecties domineren, kunnen fysieke ontmoetingen en sociale vaardigheden soms op de achtergrond raken.

Door het organiseren van een gezamenlijke activiteit als deze spelletjesavond, geeft Stichting Brabant Maatjes een krachtig signaal af: de behoefte aan échte interactie, aan tastbare ervaringen en aan momenten waarop lachen, strategieën bedenken en samenwerken centraal staan.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Sociale Vaardigheden in de Praktijk

Terwijl de klok de magische grens van 18:00 uur passeerde, werden de deuren van Labyrinth geopend en stroomden de deelnemers binnen. Tafels waren uitnodigend gedekt met lekkere hapjes en een keur aan spellen, van eenvoudige kaartspellen tot uitdagende strategische bordspellen. Hier kwam de uitdaging om sociale vaardigheden in de praktijk te brengen.

De maatjes werden uitgedaagd om niet alleen hun intellectuele krachten te bundelen, maar ook om nieuwe contacten te leggen, teamgeest te kweken en de kunst van het onderhandelen te perfectioneren. De levendige sfeer die ontstond, getuigde van de kracht van deze vorm van interactie.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Een Vleugje Labyrinth Magie

Een bijzondere vermelding verdient de genereuze bijdrage van de plaatselijke spellen winkel Labyrinth. Met hun ruime assortiment aan spellen en gastvrije deuren open voor de deelnemers, zorgden zij voor een onvergetelijke avond.

De mogelijkheid om de ontdekte spellen ter plekke aan te schaffen, gaf de avond een extra dimensie. Het was niet slechts een spelletjesavond; het was een reis door de wereld van spellen, een ervaring die men mee naar huis kon nemen en delen met anderen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Een Avond vol Herinneringen

Terwijl de klok langzaam richting 20:00 uur tikte, maakten de maatjes zich op voor een laatste ronde van spellen. De lachende gezichten, de geconcentreerde blikken en de uitwisseling van strategieën zullen nog lang in de herinnering van velen gegrift blijven.

Deze spelletjesavond was niet slechts een activiteit; het was een brug tussen jongeren, een krachtig middel tegen eenzaamheid en een viering van sociale vaardigheden in al hun glorie.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ervaringen van de maatjes

Tijdens de activiteit hebben we enkele maatjes benaderd om hun rijke ervaringen te delen. Ze hebben ons inzicht gegeven in hun reis door de begeleiding, deelname, hoogtepunten die ze hebben beleefd en waardevolle punten ter verbetering die zij hebben aangestipt:

Ervaring (anoniem):

Dit was mijn eerste keer bij een activiteit van Brabant Maatjes, en het is goed bevallen. Ik kom zeker terug. Heb zelfs nog een leuk bordspel gekocht in de winkel van de Labyrinth!

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd, 1350+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Ontdek en beleef nieuwe avonturen!

Ontdek en beleef nieuwe avonturen met onze activiteiten! Doe gezellig met ons mee en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen door je gratis in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Bekijk alle activiteiten >>

Schrijf in voor nieuwsbrief >>

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.