Verbinding Versterken bij de Ingang van het Park

Op zondag 24 september beleefden de maatjes weer een verbindende dag in het Safaripark Beekse Bergen. Om 11:55 verzamelden we bij de olifant voor de ingang.

Hier kregen ze te horen dat een verslagever van Hart van Nederland langskwam om een reportage te maken in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Enkele maatjes werden hier ook voor geïnterviewd. Bekijk de video >>

Tekst gaat verder onder de foto’s >>

Nieuwe Maatjes Sluiten zich Aan bij het Avontuur

Deze keer sloten ook enkele nieuwe maatjes zich aan bij ons gezelschap. Ons avontuur begon met een wandelsafari. We bewonderden apen en waren getuige van een verrassend optreden van gorilla’s tijdens het voeren.

Daarna ontmoetten we olifanten, zebra’s en andere dieren. Tussendoor stilden we onze honger met een heerlijke lunch bij het Kongo restaurant.

Tekst gaat verder onder de foto’s >>

Nieuwe Contacten en Tevreden Terugkeer

We vervolgden onze ontdekkingsreis en ontmoetten neushoorns, diverse vogelsoorten, jachtluipaarden en chimpansees. Hoewel de bus safari ontbrak, genoten we aan het einde van de dag van de bootsafari.

Natuurlijk was er ook volop gelegenheid om gezellig met elkaar te kletsen en elkaar beter te leren kennen. Nieuwe contacten werden gelegd, met sommige maatjes die elkaars nummers en social media gegevens uitwisselden. Gezamenlijk sloten we de dag af, en tevreden keerden de maatjes huiswaarts.

Tekst gaat verder onder de foto’s >>

Ervaringen van de maatjes

Tijdens de activiteit hebben we enkele maatjes benaderd om hun rijke ervaringen te delen. Ze hebben ons inzicht gegeven in hun reis door de begeleiding, deelname, hoogtepunten die ze hebben beleefd en waardevolle punten ter verbetering die zij hebben aangestipt:

Ervaring 1 (anoniem):

Ik vind het leuk om met meerdere mensen te zijn en voel mij daardoor niet alleen. Ik doe gezellig mee met de activiteiten, die ik normaal zelf niet zou ondernemen als ik alleen ben. Hierdoor leer ik meer om sociaal te zijn en doe ik kennis op, bijvoorbeeld vandaag over verschillende dieren

Ervaring 2 (anoniem):

‘Wat ik fijn vind, is dat de begeleiding altijd op tijd is. Ruim 30 minuten van te voren. Ze geven een handje, ook aan nieuwe deelnemers, hierdoor voel je je eigenlijk al gelijk betrokken.’

Maatje tijdens de activiteit (Anoniem)

Tekst gaat verder onder de foto >>

Bijzonder talent – Foto’s Maatje Robin Maas!

Tijdens de activiteit vroeg Robin, of hij foto’s mocht maken voor op de website, met een professionele camera. Natuurlijk willen wij hem en deze prachtige foto’s graag in het zonnetje zetten:

Tekst gaat verder onder de foto’s >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd, 1350+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Ontdek en beleef nieuwe avonturen!

Ontdek en beleef nieuwe avonturen met onze activiteiten! Doe gezellig met ons mee en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen door je gratis in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Bekijk alle activiteiten >>

Schrijf in voor nieuwsbrief >>

  • Geschreven door: Roy Buster
  • Publicatiedatum: 27-09-2023

Lees ook

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.