Hoe maak ik contact met leeftijdsgenoten?

Contact tijdens activiteit

Hoe maak ik contact tijdens een bijeenkomst?

 1. Houd in gedachten dat iedereen is er om plezier te hebben: Onthoud dat alle maatjes die deelnemen aan de activiteiten er zijn om te ontmoeten. Dus maak je geen zorgen wat andere van je denken.
 2. Begin met kleine stapjes: ga eerst naar activiteiten toe waar jouw eigen interesses liggen.
 3. Zoek naar momenten om iets te delen met anderen, zoals een gesprek over een gezamenlijke interesse of het aanbieden om iemand te helpen.
 4. Durf het initiatief te nemen en anderen aan te spreken, zelfs als je een beetje nerveus bent. Bedenk dat anderen vaak ook op zoek zijn naar nieuwe maatjes.
 5. Wees open en eerlijk over hoe je je voelt en geef aan dat je graag nieuwe mensen wilt ontmoeten.
 6. Dit kan een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij.
 7. Wees geduldig en geef jezelf de tijd om nieuwe vrienden te maken. Herinner jezelf er ook aan dat het proces van het opbouwen van nieuwe contacten tijd kost en dat het geen haast heeft.

Contact online community

Hoe maak ik contact in de Facebook groep?

 1. Introduceer jezelf in de groep door een bericht te plaatsen waarin je jezelf voorstelt en vertelt waarom je je aangemeld hebt voor de groep.
 2. Vertel in je voorstelberichtje over je leeftijd, woonplaats en hobby’s, zodat andere hierop kunnen reageren.
 3. Zoek naar berichten van andere maatjes in de groep en reageer hierop. Zo kun je eenvoudig in contact komen met andere leden.
 4. Maak gebruik van de zoekfunctie in de groep om te zoeken naar maatjes met dezelfde interesses als jij en reageer op hun berichten.
 5. Plaats foto’s of video’s van jezelf en vertel iets over jezelf en wat je leuk vindt om te doen. Zo kunnen andere leden je beter leren kennen.
 6. Vraag open vragen aan de groep, zoals “Wie heeft tips voor een leuke uitstap in de regio?” of “Wie heeft ervaring met [onderwerp]?” Hierdoor kun je gemakkelijk in contact komen met andere leden die ook geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp.

Hoe maak ik eenzaamheid bespreekbaar?

Spreek je uit

Het is moeilijk om toe te geven dat je je eenzaam voelt. Er zijn veel redenen waarom dit zo kan zijn, zoals schaamte of het idee dat het stom is om te zeggen. Ook al heb je vrienden, je kunt je nog steeds eenzaam voelen als je bijvoorbeeld niet alles kunt delen met hen.

Als je iets wilt veranderen aan hoe je je voelt, dan is het belangrijk om open te zijn over je gevoelens. Wees niet bang om te zeggen dat je je eenzaam voelt, want als mensen weten hoe je je voelt, begrijpen ze je beter en worden je relaties aangenamer.

Praat met mensen in je omgeving

Het kan lastig zijn om over je emoties te spreken, maar het is belangrijk om iemand te vinden waarmee je hierover kunt praten. Dit kan helpen bij het verwerken van je gevoelens en het vinden van een oplossing.

Overweeg om met je ouders, broer of zus of een vertrouwenspersoon te praten als je niet weet met wie je het kunt delen.

Doe ook mee aan onze activiteiten

Ontmoet nieuwe vrienden tijdens toffe activiteiten voor en door de maatjes