Natuurlijke Verwennerij in prachtige moestuin

Op zaterdag 19 augustus 2023 vond er een buitengewoon evenement plaats in Tilburg, georganiseerd door Stichting Brabant Maatjes. Met de prachtige setting van de moestuin van Kaatje van Crêperie Natuurlijk als achtergrond, werden natuur, culinaire verwennerij en positieve energie samengebracht in het dagprogramma dat van 15:00 tot 20:00 uur duurde. Ruim 30 maatjes waren aanwezig.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ontvangst en Openingswoord: Een Hartelijk Begin

De dag begon met een warme ontvangst waarbij de maatjes werden getrakteerd op hapjes en drankjes in de sfeervolle zitkuil. Dit vormde de ideale gelegenheid voor de jongeren om elkaar te ontmoeten en zich voor te bereiden op de activiteiten die zouden volgen. Het openingswoord bracht iedereen samen en creëerde een gezellige en verwelkomende sfeer.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Rondleiding door de Moestuin: Verbinding met de Natuur

Om 15:45 uur begon de rondleiding door de prachtige moestuin van Kaatje van Crêperie Natuurlijk. Gesplitst in 2 groepen om de drukte te verspreiden. 1 groep onder begeleiding van JP en 1 groep onder leiding van Kaatje zelf kregen de jongeren de kans om meer te leren over de verschillende groenten die er groeiden, de verzorging van de tuin en duurzame tuinmethoden.

Deze ervaring verbond de maatjes niet alleen met de natuurlijke wereld om hen heen, maar ook met de inspanningen die nodig zijn om voedsel te verbouwen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Workshop Positief Denken: Groei en Inspiratie

Na de rondleiding was het tijd voor een interactieve workshop over positief denken, gegeven door ervaren coach Joyce Busch. Deze sessie, die duurde van 16:45 tot 18:00 uur, bood de maatjes inzicht in het belang van een positieve mindset en praktische tips om deze denkwijze toe te passen in hun dagelijks leven.

Deze workshop bevorderde niet alleen persoonlijke groei, maar creëerde ook een gemeenschappelijke basis voor gesprek en verbinding onder de maatjes.

Tekst gaat verder onder de foto >>

BBQ en Ontmoeting: Culinaire Verwennerij

Van 18:00 tot 19:00 uur was het tijd om te genieten van een smakelijke barbecue. De geplukte groenten uit de moestuin werden gecombineerd met heerlijk vlees en andere lekkernijen, wat resulteerde in een heerlijke maaltijd in de buitenlucht.

Tijdens deze informele setting hadden de maatjes de mogelijkheid om met elkaar te praten, ervaringen te delen en nieuwe vriendschappen te smeden.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Afsluiting met Dessert: Een Zoete Afsluiter

De dag bereikte zijn hoogtepunt met een verrukkelijk dessert, geserveerd tussen 19:00 en 19:45 uur. Het zoete einde van de avond zorgde voor een ontspannen sfeer waarin de maatjes konden nagenieten van de activiteiten van de dag.

Dit dessert fungeerde niet alleen als een culinaire afsluiting, maar symboliseerde ook het zoete resultaat van de nieuwe verbindingen die waren ontstaan tijdens dit bijzondere evenement.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Met een gezamenlijke afsluiting om 20:00 uur kwam er een einde aan een dag vol verbondenheid, inspiratie en culinair genot. Het evenement bewees dat de combinatie van natuur, koken en positieve energie een krachtige manier is om jongeren bij elkaar te brengen en hen een betekenisvolle ervaring te bieden.

Dit evenement zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten op de maatjes en hen nog lang inspireren om positieve relaties te koesteren en te blijven groeien als individuen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ervaringen van de Maatjes

Tijdens de activiteit hebben we enkele maatje benaderd om hun rijke ervaringen te delen. Ze hebben ons inzicht gegeven in hun reis door de begeleiding, deelname, hoogtepunten die ze hebben beleefd en waardevolle punten ter verbetering die zij hebben aangestipt:

Een deelnemer deelde zijn intrigerende ervaring met ons: “Zonder vooropgestelde verwachtingen heb ik me gewaagd aan de wereld van de moestuin. Al snel besefte ik dat tuinieren niet echt mijn ding is, maar te midden van de bloembedden en plantenpracht heb ik een dieper inzicht in mezelf verworven. Bovendien was de begeleiding op de dag tof, waarbij we met open armen werden ontvangen en ondersteund.”

Een andere maatje verhaalde enthousiast over de dag: “Wat deze dag voor mij onvergetelijk heeft gemaakt, is de mogelijkheid om nieuwe gelijkgestemde jongeren te ontmoeten. Te midden van alle ervaringen sprong het dessert er voor mij uit als een onweerstaanbare traktatie, een smakelijke bekroning van een dag doordrenkt met leerzame momenten.”

Tekst gaat verder onder de foto >>

Samenwerking met partners

Graag willen we met oprechte dankbaarheid Creperie Natuurlijk in het zonnetje zetten, met een speciale vermelding voor Kaatje en JP. Hun onvermoeibare inzet en zorgzaamheid hebben geleid tot het opzetten van een verbluffende BBQ-ervaring, waarbij biologisch vlees en weelderige groenten de hoofdrol speelden. Dit evenement is al twee jaar achtereen een doorslaand succes, waarbij de kracht van samenhorigheid en verbinding als essentieel ingrediënt fungeert voor deze bruisende barbecueviering.

Daarnaast willen we Joyce Busch van harte bedanken voor de fantastische workshop over positief denken. Tijdens deze workshop hebben de deelnemers veel kunnen leren over hun eigen kwaliteiten, hoe ze deze zelf zagen en hoe andere deelnemers deze kwaliteiten zagen. Deze workshop was niet alleen zeer leerzaam, maar heeft ook een verbindende factor gehad.

Tekst gaat verder onder de foto >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd, 1350+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Ontdek en beleef nieuwe avonturen!

Ontdek en beleef nieuwe avonturen met onze activiteiten! Doe gezellig met ons mee en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen door je gratis in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Bekijk alle activiteiten >>

Schrijf in voor nieuwsbrief >>

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.