Alpacawandeling Vorstenbosch

Zondag 27 augustus zijn we met Stichting Brabant Maatjes op bezoek geweest bij Alpacafarm Vorstenbosch voor een wel heel speciale wandeling: een wandeling met prachtige alpaca’s! De meeste Maatjes hadden nog nooit met alpaca’s gewandeld en waren erg benieuwd hoe dit zou zijn.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Na regen komt zonneschijn

Bij aankomst leek het er even op dat ons uitje door regen in het water dreigde te vallen, maar gelukkig waren de weergoden ons daarna goed gezind en scheen de zon. We waren er klaar voor!

Tekst gaat verder onder de foto >>

Kennismaking met ‘onze’ alpacavrienden

Onder leiding van Karin gingen we de stal in waar een aantal alpaca’s voor onze groep waren uitgezocht. Er werd uitgelegd hoe we de riem van de alpaca’s moesten vasthouden zodat deze er tijdens het wandelen niet vandoor zouden gaan en waar we de alpaca’s wel en niet mochten aanraken.

Ook werd elke alpaca kort geïntroduceerd en daarna verdeeld onder de Maatjes. Er zat bijvoorbeeld een echte leider tussen, maar ook verlegen, eigenwijze en altijd hongerige types. (Het zijn ook net mensen.)

Tekst gaat verder onder de foto >>

Follow the leader

Na deze kennismaking konden we beginnen aan de wandeling en al snel liepen we in de volgorde die de alpaca’s bepaald hadden. Af en toe stopten we even en vertelde Karin enthousiast wat interessante weetjes over de enorm fluffy dieren.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Groepsfoto op het alpacatoilet

Op een bepaald moment begonnen ze bijna allemaal tegelijk te poepen en te plassen; blijkbaar waren we bij hun toilet, een grasveld naast een aspergeveld, gearriveerd. Daar besloten we, met behulp van wat brokjes, een groepsfoto te maken. Dat was nog niet zo makkelijk en af en toe dreigde een alpaca te spugen, maar volgens mij hebben we het toch allemaal droog gehouden.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Gezelligheid en verbinding op het terras

We wandelden nog een stukje door het bos en gingen daarna weer terug naar de boerderij waar we afscheid namen van onze alpacavrienden. Deze mochten hun vertrouwde stal weer in. De Maatjes besloten nog gezellig wat te gaan kletsen onder het genot van een hapje en een drankje op het terras.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Unieke ervaring

Het was weer een zeer geslaagde activiteit waarbij Maatjes met elkaar in contact zijn gebracht en van alles hebben geleerd over de bijzondere alpaca’s. We zijn weer een unieke ervaring rijker!

Tekst gaat verder onder de foto >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd, 1350+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ontdek en beleef nieuwe avonturen!

Ontdek en beleef nieuwe avonturen met onze activiteiten! Doe gezellig met ons mee en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen door je gratis in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Bekijk alle activiteiten >>

Schrijf in voor nieuwsbrief >>

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.