Jongeren verbinden tijdens Roeiclinic bij TOR in Hilvarenbeek

Op zaterdag 12 augustus vond de Roeiclinic TOR plaats bij de Tilburgse Roeivereniging (TOR) in Hilvarenbeek. Dit sportieve evenement bood jongeren tussen de 18 en 35 jaar de kans om elkaar te verbinden en nieuwe maatjes te ontmoeten tijdens een middag vol roeiplezier.

Of de maatjes nu doorgewinterde sporters waren of nog nooit eerder een roeiboot hadden aangeraakt, deze activiteit beloofde een avontuurlijke, verbindende en gezellige ervaring te bieden.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Gezamenlijke sportiviteit

De roeiclinic bracht jongeren samen door middel van een gezamenlijke sportiviteit. Deelnemers werden verdeeld over 5 boten, elk bestaande uit 4 maatjes en 1 ervaren begeleider vanuit TOR, er was ook een boot met 2 maatjes en 1 ervaren begeleider.

Dit opzet zorgde voor een directe interactie tussen de deelnemers, waarbij ze leerden samen te werken en te communiceren om de roeiboot effectief voort te bewegen. Dit gezamenlijke doel bevorderde de teamgeest en legde de basis voor onderlinge verbinding.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Avontuur en nieuwe uitdagingen

Het avontuur aangaan en nieuwe maatjes ontmoeten waren de sleutelwoorden van de dag. De deelnemers werden aangemoedigd om uit hun comfortzone te stappen, nieuwe vaardigheden te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van het prachtige decor van het Wilhelminakanaal.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Wedstrijdelement en competitie

Na het aanleren van de basisvaardigheden was er de mogelijkheid om een wedstrijdje te roeien. Dit element van competitie voegde een extra dimensie toe aan de activiteit. Het daagde de maatjes uit om hun nieuw verworven vaardigheden te testen en motiveerde hen om als team samen te werken om de beste resultaten te behalen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Sociale interactie en gezelligheid

Naast het roeien zelf bood de clinic ruimte voor sociale interactie en gezelligheid. Na afloop van de roeisessies konden deelnemers samen met hun maatjes nagenieten van de prachtige omgeving onder het genot van een verfrissend drankje.

Dit bood een ontspannen sfeer waarin de deelnemers de kans hadden om elkaar beter te leren kennen en hun contactgegevens uit te wisselen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Samenwerking en nieuwe vriendschappen

De roeiclinic TOR bracht jongeren samen in een omgeving waar samenwerking en nieuwe vriendschappen konden gedijen. Het gezamenlijke doel van roeien en het overwinnen van uitdagingen creëerde een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid.

De maatjes hadden de kans om te leren van elkaar, elkaars sterke punten te ontdekken en nieuwe banden te smeden die mogelijk buiten de activiteit zouden voortduren.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ervaringen van de maatjes

Tijdens deze middag hebben we een aantal deelnemers gevraagd naar ervaringen, over de begeleiding, activiteiten, pluspunten en verbeterpunten:

‘De sportieve roeien activiteit op zaterdag 12 augustus wisten me enthousiast te maken en voegden een ervaring toe, hierdoor hebt ik meer zelfvertrouwen opgebouwd. Ik heb mezelf al aangemeld voor de volgende activiteit, namelijk wandelen met Alpaca’s eind augustus! Het vinden van de locatie bleek echter een struikelblok door onduidelijke aanwijzingen, en het verbeteren van de bereikbaarheid met zowel openbaar vervoer als auto zou de algehele deelnemerservaring zeker positief beïnvloeden..’

30 jaar uit Oss, 12 augustus 2023

‘Het roeien tijdens de activiteit op 12 augustus was meer dan alleen een fysieke uitdaging. Het bracht een gevoel van saamhorigheid en samenwerking binnen de groep teweeg, waardoor er een diepere band ontstond tussen de deelnemers. Terwijl we gezamenlijk de roeiriemen door het water bewogen, voelden we ons als een team dat obstakels overwon en samen presteerde, wat een gevoel van voldoening en waardering opriep.’

28 jaar uit Bavel, 12 augustus 2023

Tekst gaat verder onder de foto >>

Samenwerking met partners

Wij willen TOR – Tilburgse Open Roeivereniging bedanken voor de fantatische begeleiding op de dag zelf aan onze maatjes, wij hebben mooie reacties terug ontvangen van deelnemers. Er waren zelfs al reacties om volgend jaar dit nogmaals te organiseren.

En Sportbedrijf Tilburg voor het in contact brengen met TOR, zodat wij deze activiteit konden organiseren.

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd, 1350+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ontdek en beleef nieuwe avonturen!

Ontdek en beleef nieuwe avonturen met onze activiteiten! Doe gezellig met ons mee en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen door je gratis in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Bekijk alle activiteiten >>

Schrijf in voor nieuwsbrief >>

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.