Regenachtige dag dreigt roet in het eten te gooien

Op een regenachtige zaterdag 29 juli 2023 leken de plannen voor een gezellige picknick en fietstocht in het Spoorpark Tilburg voor jongeren tussen 18 en 35 jaar in het water te vallen. De voorspelde regen en onweer maakten het onmogelijk om het evenement op die dag door te laten gaan. Teleurgesteld over het weer, stond het team van Stichting Brabant Maatjes echter niet stil en al snel kwamen ze met een alternatief plan om de maatjes alsnog een leuke dag te bezorgen.

Het alternatieve programma werd in de vorm van een gezamenlijke lunch met spelletjes bij De Wagon Tilburg georganiseerd. De Wagon is een bijzondere eetgelegenheid in een oude treinwagon op het terrein van de Spoorzone, en de tijden voor de lunch bleven hetzelfde als oorspronkelijk gepland, namelijk van 13:00 tot 15:30 uur.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Een gezamenlijke lunch met spelletjes bij De Wagon Tilburg

De Wagon had speciaal voor Brabant Maatjes een luncharrangement geregeld, waarbij de maatjes konden kiezen uit een kistje vol vegetarische, vis- en vleesopties. Om ervoor te zorgen dat iedereen van zijn of haar favoriete lunch kon genieten, werd gevraagd om hun voorkeur door te geven voor de activiteit. De reacties op de mail werden zorgvuldig genoteerd, zodat het restaurant op tijd wist wat voor eten er klaargemaakt moest worden.

De sfeer bij De Wagon was warm en gezellig, ondanks het regenachtige weer buiten. De oude treinwagon bood een unieke ambiance voor de lunch, en de maatjes waren verheugd om elkaar weer te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. Het gespreksonderwerp van de dag was natuurlijk het alternatieve plan en hoe creatief en snel het team van Stichting Brabant Maatjes had gehandeld om deze gezellige dag te organiseren en de Tilburgse Kermis die plaatsvond.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Spelletjesmiddag smeedt verbindingen

Tijdens de spelletjesmiddag na de lunch in een treinwagon kwamen mensen samen om Rummikub en jokeren te spelen. Het geluid van gelach en spelende stenen vulde de ruimte, en er ontstonden geanimeerde groepjes, aangemoedigd door het enthousiasme en de competitiviteit. Wat deze middag extra bijzonder maakte, was hoe de spelletjes fungeerden als een brug om nieuwe vriendschappen en verbindingen te smeden en bestaande banden te versterken.

De vrijwilligers van Stichting Brabant Maatjes deden hun best om iedereen zich op zijn gemak te laten voelen. Het was een warme en gezellige bijeenkomst waar iedereen met een glimlach huiswaarts keerde.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ervaringen van de maatjes

Tijdens deze middag hebben we 2 deelnemers anoniem gevraagd naar hun ervaringen, over de begeleiding, activiteiten, pluspunten en verbeterpunten:

‘Ik ben al vier keer mee geweest met de activiteiten. De begeleiding is goed en fijn, aangezien ze altijd open staan voor gesprekken en vragen. Het heeft me iets leuks te doen gegeven in het weekend en ik heb telkens een gezellige middag gehad. Wat jullie echt goed doen, is dat jullie openstaan voor vragen en leuke activiteiten organiseren, waarbij jullie actief meedoen. Momenteel zie ik geen verbeterpunten, jullie doen het naar mijn mening al erg goed en ik ben heel tevreden met hoe alles verloopt. Ga vooral zo door!’

32 jaar oud uit Son en Breugel

‘Al bijna 3 jaar maak ik deel uit van Brabant Maatjes. Maar wat nog belangrijker is, is dat ik dankzij de begeleiding en activiteiten nieuwe mensen heb leren kennen. Ik wil jullie aanmoedigen om nog meer nadruk te leggen op het betrekken van alle deelnemers en om te proberen vaste vrijwilligers te vinden, want dat zou de ervaring nog specialer maken.’

26 jaar oud uit Tilburg

Kom jij ons team ondersteunen als vrijwilliger? >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd, 1350+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Ontdek en beleef nieuwe avonturen!

Ontdek en beleef nieuwe avonturen met onze activiteiten! Doe gezellig met ons mee en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen door je gratis in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Bekijk alle activiteiten >>

Schrijf in voor nieuwsbrief >>

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.