Een bijzondere safari

Zondagavond 21 januari gingen we met de maatjes op een wel heel bijzondere safari, namelijk op Light Safari in Safaripark Beekse Bergen. We verzamelden bij de ingang van het park en vanuit daar begonnen we in twee groepen aan onze prachtige avondwandeling.

De betekenis van kleur in de natuur

Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en ook was het al lekker donker. Hierdoor vielen de schitterende lichtgevende dieren en planten meteen op. Van grote gekleurde kevers tot reuzenpanda’s en een grote boom waar we zelfs doorheen konden lopen; we keken onze ogen uit! Het had iets magisch. De route voerde ons door verschillende kleurzones, waarbij telkens kort stond uitgelegd wat voor betekenis die kleuren hebben in de natuur.

Gezelligheid in het Afrikadorp

Halverwege de wandeling maakten we een stop in het Afrikadorp. Het was best frisjes, dus we waren wel toe aan iets warms. De een had zin in frietjes, de ander weer in warme chocolademelk met een flinke toef slagroom. Er werd volop gekletst met elkaar en er hing een gezellige sfeer. Maar na een tijdje kregen we toch wel koude voeten en besloten we om verder te gaan met de safari.

Op kraambezoek

We kwamen al snel uit bij het olifantenverblijf. Daar sloten we ons aan in de wachtrij, want wij wilden natuurlijk ook de pasgeboren olifantjes zien. Het wachten werd beloond, want binnen stonden de twee kleintjes tussen de oudere dieren. En wat waren ze schattig!

Onder de indruk

Nadat we de olifantjes bewonderd hadden gingen we verder met de route. Deze eindigde bij het winterplein, die sfeervol was aangekleed met lichtjes, diverse kraampjes, terrasjes en een ijsbaan. Iedereen was erg onder de indruk van de Light Safari. We kletsten nog even na en daarna konden we weer voldaan huiswaarts.

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Jennifer Bockting

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.