Een verbindende activiteit voor de Maatjes 

Afgelopen zaterdagmiddag 14 oktober was er weer een gezellige en verbindende activiteit. Ditmaal bij de La Trappe brouwerij in Berkel-Enschot. Om 13:50 verzamelden wij bij een mooie ingang en hebben we nog kort even gezellig met elkaar gesproken en kennisgemaakt met de nieuwe deelnemers. 

Tekst gaat verder onder de foto >>

Een historische middag 

We zijn de dag begonnen met een korte uitleg over hoe we het beste een La Trappe biertje konden schenken in een glas. Allemaal voor de goede smaak uiteraard. Hierbij mochten we ook een La Trappe biertje uitproberen.

Denk maar aan La Trappe bockbier of juist een 0.0 biertje. Onder het genot van een heerlijk drankje kregen de maatjes ondertussen een film te zien met uitleg over de geschiedenis van deze brouwerij en hoe ze zijn veranderd sinds 1881. 142 jaar is toch een hele lange tijd. 

Tekst gaat verder onder de foto >>

Regen kon de pret niet drukken 

Na dat de film was afgelopen moesten we even wachten voor een rondleiding helaas begon het een beetje te regenen maar dat hield ons natuurlijk niet tegen. Maar gelukkig viel de regen mee en begon de rondleiding over het terrein. Hierbij kregen de maatjes weer een uitleg over hoe duurzaam de brouwerij is geworden. Aan hoe je een monnik kan worden als je zou willen.

Over hoe het proces gaat om het heerlijke bier te brouwen en hoe ze eigenlijk leven van alles op het terrein en over de verschillende goede doelen die worden gesteund. Hierbij kregen we bijvoorbeeld ook een auto brandweer wagen te zien uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Vervolgens hebben we nog even een groepsfoto gemaakt en zijn we weer teruggelopen naar het proeflokaal. 

Tekst gaat verder onder de foto >>

Eigen ervaringen van de maatjes

Toen we terugkwamen hebben we gezamenlijk besproken hoe de dag was verlopen.

‘’Het was een interessante dag al was de rondleiding wel wat aan de korte kant maar wel heel informatief.’’ 

Nieuwe contacten opdoen is ook spannend 

Helaas ook aan deze activiteit kwam een einde. We gingen gezamenlijk nog even naar het klooster winkeltje om nog wat La Trappe bier te kopen en cadeautjes voor familie. Een paar maatjes zijn daarna nog gezellig iets gaan drinken en vervolgens ging iedereen weer richting huis. Wat was het toch een informatieve, verbindende maar vooral leuke middag! 

Tekst gaat verder onder de foto >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd, 1350+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Ontdek en beleef nieuwe avonturen!

Ontdek en beleef nieuwe avonturen met onze activiteiten! Doe gezellig met ons mee en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen door je gratis in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Bekijk alle activiteiten >>

Schrijf in voor nieuwsbrief >>

  • Geschreven doorRoy Buster
  • Publicatiedatum: 15-10-2023
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.