Bryan Vreijsen (30) uit Tilburg voelde zich jarenlang erg ongelukkig en leed aan een depressie. Hij vulde zijn dagen door twintig uur per dag te gamen. Tot hij het roer omgooide en een bijzonder X-account (voorheen Twitter) aanmaakte. Zijn oproep om nieuwe vrienden te vinden, veranderde alles.

Na zijn oproep op X heeft Vreijsen er in één dag duizend volgers bij. ,,Ik kreeg duizenden privéberichten van andere jongeren met vragen of ik wat met hen wilde gaan doen.” Hij reist door heel Nederland en spreekt af met andere jongeren, die zich net als hij eenzaam voelen. Hij besluit al snel om iets te doen voor al deze lotgenoten. ,,Ik twijfelde om ‘Nederland Maatjes’ op te zetten, maar ik had simpelweg niet het geld om heel Nederland af te reizen. Vandaar dat ik ‘Brabant Maatjes’ oprichtte.”

Hij besloot een Facebookgroep en website aan te maken. ,,Ik heb iedereen die mij een privébericht had gestuurd doorverwezen naar die Facebookgroep.” Zo heeft de groep binnen een dag al twee à driehonderd leden. ,,Ik ben activiteiten gaan organiseren. De eerste keer gingen we naar de bioscoop en uiteindelijk is het een eigen leven gaan leiden.”

Vier jaar later is Brabant Maatjes officieel een stichting voor jongeren van 18 tot 35 jaar. ,,We zijn erkend als een goed doel, dat is wel een hele grote sprong. We hebben een flinke groei gemaakt en dat heeft ervoor gezorgd dat ik persoonlijk ook een groei heb doorgemaakt. Ik ben zelfverzekerder en sta zelfs weleens op grote podia voor meer dan tweehonderd mensen als gastspreker. Dat had ik vroeger nooit gedurfd.”

>”>Lees verder op AD.nl >>

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.