Dieren spotten en vasthouden bij Dierenpark de Oliemeulen | Tilburg

Op zondag 7 april hebben we met een leuke groep maatjes Dierenpark de Oliemeulen verkend in Tilburg. Van kakkerlakken tot roofvogels, we hebben het allemaal gezien.

De middag begon met het verzamelen voor de ingang. Hier werd er al gezellig met elkaar gepraat, en ook de maatjes die elkaar kenden zochten elkaar op. Het was een goede start van de dag, en het mooie zonnige weer hielp hier ook zeker bij.

Een slang, spin, en uil vasthouden

Nadat we naar binnen waren gegaan, kwamen we gelijk in aanraking met allerlei reptielen en kriebelende beestjes. Leguanen, krokodillen, spinnen, ze waren er allemaal. Iedereen liep lekker rond om alles te bekijken. Een aantal maatjes gingen zelfs al naar buiten om een rondje te lopen en de andere dieren op te zoeken. Rond 14:15 was er een slangen – en spinnendemonstratie. Er werd van alles verteld over slangen en spinnen, waarna een aantal stoere maatjes ook de slang om hun nek, en de spin in hun hand hebben gehad.

Ook stond er nog een roofvogeldemonstratie op de planning. Na even gewacht te hebben in het zonnetje, haalde de medewerkers om de beurt een gier, uiltje, en roofvogel tevoorschijn. Na een leuke demonstratie, waarin de vogels ook heel dicht over ons hoofd vlogen, bleven we nog even wachten op een persoonlijke ontmoeting met een ander uiltje. Wie wilde mocht het uiltje even vasthouden met een handschoen.

Tot slot

De leuke middag kwam helaas ten einde. Na de groepsfoto gingen de meesten al richting huis, maar er waren ook nog een aantal maatjes die gezellig met elkaar bleven kletsen en de verbinding met elkaar opzochten.

Word vrijwilliger voor de regio Tilburg!

Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken en samen te werken aan de verbinding van eenzame jongeren? Meld je dan aan als vrijwilliger!

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Myrthe de Ruiter | 10-04-2024

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.