Laagdrempelige Ontmoetingen en Spelletjesavonden Komen naar Eindhoven, Ondersteund door Humanitas Eindhoven

Eindhoven, 12 april 2024 – Op donderdag 11 april 2024 opende Seats2Meet Eindhoven-Strijp S zijn deuren voor een avond vol plezier, spelletjes en nieuwe ontmoetingen. Dit initiatief, georganiseerd door Stichting Brabant Maatjes in samenwerking met Seats2Meet, biedt een gratis open inloop voor iedereen ouder dan 18 jaar die op zoek is naar een gezellige avond.

Met de steun van de vrijwilligers van Humanitas Eindhoven, werd deze avond nog specialer. Humanitas sluit zich graag aan bij het streven om een open en gastvrije omgeving te bieden voor mensen van alle achtergronden.

“Het idee achter deze avond is eenvoudig maar krachtig: mensen samenbrengen en verbinden” Bryan Vreijsen, organisator bij Stichting Brabant Maatjes. “Of je nu op zoek bent naar nieuwe vriendschappen, gewoon wilt ontspannen na een lange dag of zin hebt om een spelletje te spelen op een nieuwe locatie, bij ons ben je aan het juiste adres.”

De avond was gevuld met allerlei leuke dingen, van klassieke bordspellen tot gezellige gezelschapsspellen, en dat alles in een heerlijk relaxte sfeer. Seats2Meet Eindhoven was de perfecte plek voor deze bijeenkomst, met een rustige ambiance en een fijne achtergrondmuziek die precies goed was, niet te luid maar wel sfeervol.

We begonnen de avond om 19.00 uur met een warm welkom voor de deur van Seats2Meet. Daarna was het gewoon genieten van elkaars gezelschap en de leuke activiteiten tot 22.00 uur. Het was echt een topavond!

“We zijn blij dat zoveel mensen de weg hebben gevonden naar deze avond,” voegt Helma Schellen, medeorganisator van Seats2Meet Strijp-S, toe. “Het is een mooie gelegenheid om mensen samen te brengen en nieuwe connecties te maken die zich eenzaam voelen of gewoon wat nieuwe contacten zoeken.”

Toen de avond was afgelopen hebben we nog een brainstorm gehouden met activiteiten voor de volgende bijeenkomsten die de maatjes samen zouden kunnen doen. Hier kwamen ideeën uit zoals samen eten en koken, rummikub spelen, bloemschikken en meer! Want input is belangrijk.

Maandelijkse open inloop na dit groot succes

De organisatoren benadrukken dat aanmelden voor deze avonden gratis is via de website, zodat ze een idee hebben van het aantal deelnemers. De eerstvolgende avonden staan ook al gepland:

  • Woensdag 8 mei 2024: 19.00 – 22.00 – de activiteiten pagina onder de kop Eindhoven.

    De samenwerking tussen Stichting Brabant Maatjes, Seats2Meet Strijp-S en Humanitas Eindhoven belooft een positieve impact te hebben op het leven van vele jongeren en volwassenen die te maken hebben met eenzaamheid.

    Samen streven we ernaar om een gemeenschap te creëren waarin iedereen zich verbonden, gesteund en gewaardeerd voelt.

    Als gemeente is het soms een uitdaging om eenzame jongeren effectief te bereiken en te ondersteunen. Brabant Maatjes staat echter klaar om gemeenten te helpen bij het ontwikkelen van strategieën en het implementeren van programma’s die gericht zijn op het aanpakken van eenzaamheid onder jongeren.

    We nodigen gemeenten dan ook van harte uit om contact met ons op te nemen via onze contactpagina of door een e-mail te sturen naar info@brabantmaatjes.nl.

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.