Op zondag 18 juni vond in Den Bosch de verbindende Pubquiz Maatjes en Kameraden plaats, georganiseerd door Brabant Maatjes en Bij Katrien. Lees verder naar de ervaringen!

Deze leerzame middag vond plaats in De Huiskamer van Bij Katrien. Vanaf 15:00 tot 17:00 uur werden de deelnemers uitgedaagd om hun kennis te testen en te strijden voor de eerste plek in deze spannende pubquiz, met succes!

Tekst gaat verder onder de foto >>

Samen team namen bedenken

Pubquiz tegen eenzaamheid voor jong en oud!

De Pubquiz werd samengesteld door een enthousiaste medewerker van Bij Katrien, die ervoor zorgde dat de locatie gezellig en uitdagend was. De vragen waren gevarieerd en zorgden voor een leuke mix van uitdagingen voor de deelnemers. Het mooie aan deze quiz was dat je niet alles hoefde te weten om mee te kunnen doen.

De teams werden namelijk zo samengesteld dat iedereen de kans kreeg om nieuwe maatjes te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Zo werden de maatjes tot en met 35 jaar gekoppeld aan mensen boven die leeftijd van de Kameraden, waardoor er een diversiteit aan deelnemers ontstond.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Laat de hersens maar kraken!

Sociale contacten in regio Den Bosch

Het voornamelijke doel is het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid. Door de maatjes elkaar te laten ontmoeten en meer sociale contacten te stimuleren, kan eenzaamheid worden verminderd.

Activiteiten zoals deze pubquiz dragen bij aan het aanmoedigen van actieve deelname en het leggen van contacten tussen inwoners in Den Bosch en Noord-Brabant.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Wat voor pubquiz vragen worden er gesteld?

Talent ontwikkeling, plezier en ontmoeten

Tot slot wordt talentontwikkeling van jongeren en jong-volwassenen gestimuleerd. Door middel van deze activiteiten worden zij uitgedaagd en geholpen om hun talenten te ontplooien, op verschillende gebieden zoals lichamelijke ontwikkeling en psychosociale ontwikkeling.

De Pubquiz Maatjes en Kameraden was een geslaagde bijeenkomst waarbij mensen van alle leeftijden samenkwamen en plezier hadden. Het gaf de maatjes de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en hun kennis te testen. Met dit soort activiteiten kunnen vrijwilligersorganisaties samenwerken en wordt de creativiteit en potentie van de samenleving optimaal benut.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Er kan natuurlijk maar een team de winnaar zijn, gefeliciteerd team Groentjes!

Om deze bijeenkomsten mogelijk te maken hebben wij jouw steun hard nodig!

Alle donaties worden ingezet om meer jongeren te bereiken die zich structureel eenzaam voelen en om hen uit hun sociaal isolement te halen, alsook het aankaarten van dit maatschappelijke probleem.

Steun vrijblijvend met een donatie, 5 euro kan al het verschil maken >>

Lees ook: Jeffrey (30) Heeft meer zelfvertrouwen: ‘Ben uit een sociaal isolement gekomen’

Ontdek en beleef spannende nieuwe avonturen!

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen! Je kan je gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.