Brabant Maatjes geeft mij veel zelfvertrouwen, juist iets wat ik nodig had om uit mijn isolement te komen en leeftijdsgenoten te ontmoeten.

Ik ben Jeffrey 30 jaar oud uit Tilburg. Een jaar terug had ik me voorgesteld in de facebookgroep van Brabant maatjes. Om zo meer nieuwe vrienden en contacten te maken. Ik kreeg wel veel reacties nadat ik me had voorgesteld. Alleen is het lastig om tot een afspraak te komen met anderen via facebook.

Maar miste al langer tijd contacten met leeftijdsgenoten en een vriendenkring waar ik een praatje mee kon maken, op school had ik wel een a twee vrienden maar deze zijn na de schoolperiode verwaterd nadat ik aan een scoliose ben geopereerd. Op school zelf ben ik ook wel veel gepest geweest maar dit heb ik achter me liggen, dit heeft me wel onzeker gemaakt om sociale contacten te leggen. Op school viel ik vaak snel buiten de boot en had ik het gevoel er vaak niet bij te horen.

Ik ben zelf vooral creatief bezig met tekenen en schilderen en geregeld te vinden in de sportschool en volg nog dagbesteding voor me eigen ontspanning en ben ik actief als vrijwilliger bij een schildersatelier (studio xplo). Ik werk momenteel aan een blog rondom autisme ( vanuit mijn eigen ervaring) hierin zal eenzaamheid ook aanbod komen. Deze blog kun je vinden op www.aurtist.nl

Zo wou ik iets met eenzaamheid doen omdat ik toch wel bewust op zoek was naar meer sociale contacten en dit maar beleef rond spoken in me gedachten. Het ging knagen dit is een gevoel dat maar niet went. Ik had al veel dingen geprobeerd, dit leide vaak tot niets of het was vooral eenzijdig. Het gevoel van eenzaamheid is lastig ondanks dat ik actief ben bij een dagbesteding miste ik contacten in de avonden of weekenden. Ook vond ik het lastig. Hoe maak ik nieuwe vrienden waar moet ik dit gaan zoeken? Zo ben ik in contact gekomen met Brabant Maatjes. Ja ik vond het lastig om hier bij aan te sluiten. In het begin voelde ik me onzeker. Maar mijn gedachten gaven wel aan, dat ik me toch maar eens aan moest melden voor een activiteit met andere zodat ik nieuwe mensen kon leren kennen. Dit was spannend!

Eerste Activiteit – 11 juni Efteling

Dus had ik me aangemeld voor een activiteit bij Brabant Maatjes de eerste keer was een activiteit in de Efteling. Om na de activiteit te gaan vond ik super spannend. Dit omdat ik niet goed wist wat ik moest verwachten, wie komen er en heb ik wel een klik met de mensen die mee gaan. Iets zei mij dat ik toch maar eens de sprong moest gaan wagen om nieuwe mensen of vrienden te gaan maken, dit om zo uit de eenzaamheid te komen. De begeleiding die er bij was gaf me voldoende vertrouwen het was laagdrempelig wat het ook wel makkelijker maakt en ik voor het eerst een gevoel had dat ik eindelijk eens contacten had met andere van mijn leeftijd. Samen maakte we er een gezellige dag van en we konden een praatje maken. Mijn tweede activiteit was een Glas en Loodworkshop in Udenhout.

Halloweentocht 31 Oktober – Spookslot

Brabant Maatjes had een oproep geplaatst met een vraag. Dit of er meerdere mensen mee wilden helpen met het organiseren van een Halloween tocht. Hier heb ik me voor aangemeld en ben hier ook volledig blanco ingegaan, dit omdat ik nog niet eerder een activiteit had georganiseerd. Vond het spannend maar de verwachting bij mijzelf was ook niet te groot. Bryan en Kim hebben hier een aantal mensen in begeleid. Onder begeleiding van hen hebben we een thema uitgezocht en een route uitgezet. Het mee organiseren heb ik als zeer laagdrempelig ervaren ook omdat hun geen grote verwachtingen hadden.

Spelletjesavond September – Oktober

Heb me ook aangemeld bij de spelletjesavond hier werden we gastvrij ontvangen. Dit was bij Boilrs Hub in Tilburg. Iedere vrijdagavond was het een andere thema zoals de Mexicaanse, Hollandse spelletjes avond en meer.

Eerst gingen we gezellig samen eten en kletsen en na het eten gingen we spelletjes doen. Mijn ervaring is door samen iets te doen, in dit geval spelletjes spelen dat je andere ook veel sneller leert kennen. Juist omdat we samen voor een ding komen en dat is gezellig een spelletje doen en niet te vergeten nieuwe mensen leren kennen. Er ontstonden voor mijn gevoel ook sneller gesprekken omdat er een ontspannen sfeer was.

Tot slot

Zowel met de activiteiten meedoen als mee organiseren zijn bij mij als prettig ervaren. Zo leer ik bij Brabant Maatjes nieuwe mensen kennen, maar juist ook dingen zoals een activiteit opzetten. Zo zie ik Brabant Maatjes als een sociale plek om contacten/nieuwe mensen te leren kennen, maar ook om nieuwe dingen te leren zoals een activiteit organiseren. Beide geven mij veel zelfvertrouwen, juist iets wat ik nodig had om uit mijn isolement te komen en leeftijdsgenoten te ontmoeten.

Mijn ervaring is; hoe lastig je het ook vindt om je aan te melden voor een activiteit. Dat je het eigenlijk gewoon moet doen en het ervaren! Dat het je zeker nieuwe vriendschappen kan opleveren!

Laten we samen de eenzaamheid doorbreken! want niemand hoort eenzaam te zijn!

Wil jij net als Jeffrey ook je verhaal delen over Brabant Maatjes? Stuur ons dan even een mail naar info@brabantmaatjes.nl of vul ons Contactformulier in en wij pakken dit met je op!

Neem eens een kijkje op onze Activiteiten pagina om ook deel te nemen.