‘Ik voel me dagelijks alleen’

‘Hoi, ik ben Bryan, woon in Tilburg en ben 26 jaar oud. Voel me dagelijks alleen. Zou graag iemand hebben om leuke dingen mee te doen. Ik vind moeilijk aansluiting in de maatschappij omdat er gewoon te veel van me verwacht wordt voor mijn gevoel.’’

In 2019 postte Bryan Vreijsen deze noodkreet op Twitter. Er kwamen zoveel reacties dat hij een Facebook-groep en website Brabant Maatjes heeft opgericht.

Op die vriendschappen moet dus worden ingezet. En dat is precies wat de Stichting Brabant Maatjes doet. Zij organiseren gezamenlijke activiteiten en er komen veel vriendschappen uit voort. De meeste maatjes hebben een rugzakje.

Samen iets doen

Zo ook deelnemer Thed Portegies (27). Hij is op zijn middel bare school gepest en stelselmatibuitengesloten. ,,Ik heb wel vrienden, daar ligt het niet aan. Maar door dat pesten wordt mijn eenzaamheid sneller getriggerd. Ik voel me dan somber. Ik woon sinds kort op mezelf, dat maakt het nog lastiger.’’

Zo’n twee keer per maand doet hij mee aan de activiteiten van Brabant Maatjes. ,,Dan heb ik altijd iets om naar uit te kijken, dat heeft mij enorm geholpen.’’ De eerste keer dat hij meeging vond hij heel spannend, maar het werd telkens makkelijker. ,,Het heeft mij echt geholpen. Ik praat met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Maar we hebben vooral veel lol.’’

Inmiddels spreekt hij ook buiten de activiteiten met een groepje mensen af of nodigt ze thuis uit. Hij zou iedereen die eenzaam is, willen oproepen om zich bij een ontmoetingsinitiatief aan te sluiten.

Lees verhaal verder via AD.nl >>

Verhaal in PDF-formaat:

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen! Je kan je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

  • Geschreven door: Bryan Vreijsen
  • Publicatiedatum: 25-04-2023
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.