Niet weten waar je nieuwe mensen moet ontmoeten, ondanks een drukke baan. Thed weet als geen ander hoe het is om eenzaamheid te ervaren.

Kun je eens wat over jezelf vertellen?

‘Hoi mijn naam is Thed, ik ben 27 jaar oud en ik woon in Eersel. Mijn grootste hobby is hardlopen, ik probeer minstens twee keer per week een rondje te maken in de natuur. Daarnaast hou ik ook van voetbal, vooral van PSV. In mijn vrije tijd ga ik soms naar wedstrijden kijken in het stadion.

Ik werk als activiteitenbegeleider voor dementerende ouderen. Hier haal ik veel voldoening uit.

Mijn vrienden en familie zouden mij omschrijven als sociaal, liefhebbend en eerlijk. Ik hou er zelf van om dingen simpel en eenvoudig te maken omdat ik vind dat het leven zo eenvoudig en mooi mogelijk moet zijn.’

Thed eenzaamheid
Bron: Eigen foto Thed

Heb je wel eens eenzaamheid ervaren?

‘Ik voel me regelmatig eenzaam, vooral als gevolg van mijn ervaringen uit het verleden waarbij ik vaak werd gepest. Hoewel ik genoeg vrienden heb, is het wennen om op mezelf te wonen. Woon sinds een week namelijk in mijn nieuwe appartement. Het is even wennen zonder ouders om mij heen.

Gelukkig helpen de activiteiten van Brabant Maatjes om mij beter te voelen en me op een gelijk niveau te verbinden met andere maatjes, en aan de eenzaamheid te ontsnappen.’

Workshop Bossche Bollen maken Den Bosch eenzaamheid
Bron: Brabant Maatjes activiteit ‘Workshop Bossche Bollen maken’

Hoe ben jij bij Brabant Maatjes terecht gekomen?

‘Ik was twee jaar geleden op zoek naar iets nieuws en spannends, toen ik van een vriend over Brabant Maatjes hoorde. Op dat moment was ik meteen geïnteresseerd en ik besloot mij aan te melden.

Ik dacht dat het fijn zou zijn om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe contacten op te doen op een leuke manier. Daarom besloot ik om mee te gaan naar een wandeling in de Loonse en Drunense Duinen. Hoewel ik een beetje zenuwachtig was, ging ik zelf de drempel over om mee te gaan.

Uiteindelijk heb ik een leuke middag gehad en heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Ik voelde gelijk een klik en ik ben blij dat ik me heb aangemeld voor Brabant Maatjes. Ga nu regelmatig mee, en ontmoet steeds meer nieuwe mensen!’

Brabant Maatjes activiteit 'Wandeling Loonse Duinen' eenzaamheid
Bron: Brabant Maatjes activiteit ‘Wandeling Loonse Duinen’

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk de activiteiten pagina om ook mee te doen, of schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief.

Heb je al vrienden overgehouden?

‘Ik heb, sinds mijn deelname, verschillende vrienden overgehouden. Zo werd ik pas geleden gevraagd door een maatje om mee te gaan kijken bij een voetbal wedstrijd, helaas kon ik daar niet bij zijn. Toen heb ik gevraagd of hij mijn nieuwe appartement wou komen bezichtigen, binnenkort komt hij langs.

Daarnaast ben ik ook lid van een aantal groepen die zijn ontstaan. Hier komen regelmatig leuke middagen voorbij, zoals een avondje bowlen. Waar ik aan deelneem. Ik heb zelfs tijdens de feestdagen, 1e kerstdag gevierd met 2 vrienden die ik heb ontmoet door Brabant Maatjes.

Bron: Brabant Maatjes activiteit 'Alpacawandeling Vorstenbosch' eenzaamheid
Bron: Brabant Maatjes activiteit ‘Alpacawandeling Vorstenbosch’

Tot slot heb je nog tips voor andere lezers?

‘Als je op zoek bent naar nieuwe contacten, zou ik je aanraden om vaker mee te gaan met Brabant Maatjes. Het is een geweldige manier om meer mensen te ontmoeten en om nieuwe ervaringen op te doen.

Door open te staan voor nieuwe ervaringen, kun je ook meer inzicht krijgen in jezelf en in anderen. Als je positief bent, zul je meer gemotiveerd en geïnspireerd zijn om nieuwe dingen te proberen. Hierdoor kom je meer in contact met andere mensen en maak je veel mooie herinneringen door te ontsnappen aan eenzaamheid.’

Thed

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen, of schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven van al het laatste nieuws, interviews en nieuwste evenementen.

  • Geschreven door: Bryan Vreijsen
  • Publicatiedatum: 21-01-2023
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.