Hij vertrouwde niemand waardoor de drempel om vriendschappen te sluiten veel te hoog was. Eenzaamheid onder jongeren is een groot probleem.

Ongewild alleen zijn met de feestdagen, dagenlang achter elkaar gamen en zelfverwaarlozing. Zo zag het leven van Bryan er de afgelopen jaren uit. Tot hij in 2019 een tweet verstuurde die zijn leven, en dat van anderen, drastisch veranderde:

Wat er daarna gebeurde, overdonderde hem. Hij verwachtte één of twee reacties, maar ontving duizenden berichten van mensen die hij niet kende. Van uitnodigingen voor een kopje koffie, tot aan herkenning van anderen die zich ook eenzaam voelden. Het taboe op eenzaamheid onder jongeren werd opengebroken! ❤️‍🩹

✨ Inmiddels heeft hij een fijne vriendengroep én helpt hij samen met zijn team anderen met het zoeken naar vrienden dankzij zijn stichting-in oprichting Brabant Maatjes. Want dat is wat eenzame mensen nodig hebben, zegt Bryan. Iemand die hen het gevoel geeft: je bent welkom, je hoort erbij.

Lees verder onder de foto!

Activiteit Brabant Maatjes: Samen Eten verbindt

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen, of schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven van al het laatste nieuws, interviews en nieuwste evenementen.

Lees het verhaal verder op: eliho.nl >>

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.