Op Donderdag 12 Januari was oprichter Bryan Vreijsen, van Brabant Maatjes, uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen bij Curio Zorg en Welzijn in Breda. Bryan vertelde enthousiast over zijn ervaringen. Lees verder:

‘Ik vertelde over mijn persoonlijke ervaringen met eenzaamheid en hoe ik eruit gekomen ben door mijn Twitter oproep ‘Voel me dagelijks alleen‘ te plaatsen. Dit leidde tot het oprichten van Brabant Maatjes, waarmee ik andere jongeren de kans wil geven om maatjes te vinden. Daarnaast gaf ik uitleg over wat eenzaamheid inhoudt en de gevolgen hiervan. ‘

Bryan die zijn verhaal verteld aan de studenten over eenzaamheid onder jongeren en zijn ervaringen

Bryan die zijn verhaal verteld aan de studenten

Uitnodiging om ook aan te sluiten

‘In totaal waren er 24 studenten aanwezig die de opleiding MBO Sociaal Werk volgen. De studenten luisterden aandachtig naar mijn verhaal en stelden veel vragen. Daarnaast vertelde ik over hoe zij zelf kunnen bijdragen door bijvoorbeeld mee te doen of andere mensen te doorverwijzen die zich alleen voelen.

Het was een geslaagde les en ik ben dankbaar voor de kans om mijn verhaal te delen en de studenten te inspireren. Mijn verwachting is dat ze er iets aan hebben voor de toekomst en hopelijk zetten ze hun opgedane kennis en inzicht in de praktijk.’

Wil jij Bryan ook uitnodigingen?

Als Brabant Maatjes staan we open voor meer scholen, evenementen en bijeenkomsten om ons verhaal te delen over eenzaamheid en hoe we hier iets aan doen. Neem gerust contact op of mail ons om dit te bespreken.

Ook mee doen? Kijk dan vooral eens bij onze Activiteiten of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.