‘Brabant Maatjes heeft mij geholpen om mijn eenzaamheid te overwinnen en om nieuwe vrienden te maken’

‘Mijn naam is Amber en ik ben 27 jaar oud. Ik woon in Goirle, een plaats vlakbij Tilburg. In mijn vrije tijd hou ik van allerlei verschillende activiteiten, zoals diamond painting, Escape rooms en hou ik ook van bordspellen en tot slot ben ik ook dol op dagjes weg en sporten.

Er was een tijd waarin ik me eenzaam voelde, omdat ik mentaal ziek werd, vooral omdat ik geen studie en baan had en dus een lege agenda. Mijn trouwe vrienden bleven wel komen, alleen die hadden vaak doordeweeks geen tijd.

Hoewel ik aanspraak had met andere mensen om me heen, voelde ik me toch een buitenstaander omdat ze allemaal van een andere leeftijd waren. Ik voelde me alleen en had het idee dat ik niemand had om mee te praten of dingen mee te doen. Maar toen heb ik een paar nieuwe vriendinnen gemaakt dankzij Brabant Maatjes.’ Lees verder onder de foto.

Bron: Eigen foto Amber

Waarom ben je lid geworden van Brabant Maatjes?

‘Ik ben lid geworden van Brabant Maatjes omdat ik op zoek was naar nieuwe activiteiten en het leuk vond om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik was op zoek naar wat ik samen met andere mensen kon doen en wat gezellig was, en dat is precies wat Brabant Maatjes mij te bieden had. Ik ben op 25 mei 2022 lid geworden en ben sindsdien regelmatig te vinden op allerlei leuke activiteiten.

Ik ben bij Brabant Maatjes terecht gekomen door Kim, die bij Jongerenwerk R-Newt werkt, naast haar baan bij Brabant Maatjes. Zij vertelde mij over het bestaan en stelde voor om samen een keer mee te doen aan een activiteit. Ik ben meteen enthousiast geworden en heb besloten om lid te worden. Sindsdien ben ik regelmatig te vinden bij Brabant Maatjes en heb ik al veel leuke dingen gedaan en nieuwe mensen ontmoet’

Bron: Activiteit Brabant Maatjes schaatsen bij het Winterparadijs in Tilburg

Hoe ervaarde jij de activiteiten van Brabant Maatjes?

‘Mijn eerste activiteit bij Brabant Maatjes was de zomer BBQ in 2022 bij Crêperie Natuurlijk in Tilburg. Het was een leuke en gezellige middag, waarbij ik veel nieuwe mensen heb leren kennen.

Van alle activiteiten die ik tot nu toe bij Brabant Maatjes heb meegemaakt, vond ik de alpaca wandeling en het bezoek aan het Huis van Oranje het leukst. De alpaca wandeling was leuk vanwege het goede weer, het lekkere drankje en omdat ik een grote dierenfan ben. Het bezoek aan het Huis van Oranje vond ik leuk vanwege de gezellige sfeer in de bus, de toffe artiesten en de leuke groepssamenstelling.

Tot nu toe heb ik 8 activiteiten van Brabant Maatjes bijgewoond en ik ben van plan om in de toekomst nog meer leuke activiteiten mee te maken.’

Bron: Activiteit Brabant Maatjes Alpacawandeling bij Alpacafarm Vorstenbosch

Heb je al vrienden overgehouden aan brabant maatjes?

‘Jazeker! Met een vriendin ga ik regelmatig op stap. We gaan samen naar kerst truien borrels, dagjes shoppen en schaatsen. Het is fijn om iemand te hebben om deze dingen mee te doen en ik geniet van onze uitstapjes samen.

Met een andere vriendin doe ik graag diamond painting. Dit is een hobby waarbij je met kleine kleurrijke steentjes een patroon op een canvas volgt. Het is heel ontspannend en we hebben veel plezier samen terwijl we aan onze creaties werken.’

Hoe ervaarde jij de feestdagen van 2022?

‘De feestdagen waren dit jaar erg leuk voor mij. Ik begon al op sinterklaasavond met een leuk ruilspel waarbij ongeveer 7 mensen zijn gekomen die ik had uitgenodigd vanuit Brabant Maatjes. We hadden een gezellige sfeer, lekkere hapjes en drankjes en iedereen voelde zich welkom en op zijn gemak.

Daarna was het tijd om naar mijn familie te gaan voor de kerstdagen. Op kerstavond heb ik deelgenomen aan een activiteit van Jongerenwerk R-newt, namelijk lekker gourmetten. De rest van de feestdagen heb ik bij mijn familie doorgebracht. Ook oudjaar heb ik gevierd met familie, dus het was een feestelijke tijd voor mij. Ik genoot ervan om tijd door te brengen met mijn dierbaren en te genieten van al het lekkere eten en de gezelligheid.’

Bron: Eigen foto Amber tijdens een Sinterklaas ruilspel avond

Tot slot heb je nog tips voor andere lezers?

‘Door middel van deel te nemen aan de activiteiten van Brabant Maatjes heb ik nieuwe vriendinnen gemaakt en leuke ervaringen met hen gedeeld.

Mijn boodschap: Trek je stoute schoenen aan en meld je aan voor de activiteiten. Door open te staan voor nieuwe ervaringen en niet bang te zijn om je op te geven voor activiteiten die je interesseren, kun je nieuwe vrienden maken en leuke momenten beleven.’

Amber

Wil jij ook meedoen?

Op de Activiteiten pagina op onze website kun je ook meer informatie vinden over de activiteiten waaraan je kunt deelnemen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste interviews en evenementen.

Als je ook je verhaal wilt delen of wilt deelnemen aan een van de activiteiten van Brabant Maatjes, kun je contact met ons opnemen via info@brabantmaatjes.nl of het contactformulier invullen op de website.

Lees ook de verhalen van Fia(27) en Jeroen(22)

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.