‘Vroeger zat ik alleen maar binnen tv te kijken, maar nu ga ik de wijde wereld in. Ik onderneem meer, spreek vaker af met mensen en durf dit ook makkelijker aan te gaan. Lees verder!’

‘Hoi ik ben Fia, 27 jaar oud en woon in Budel-dorplein. Dit is een klein dorpje op de grens van België. Mijn hobby’s zijn reizen, vakanties, stedentrips en creatief bezig zijn.

Ik had nog nooit eerder dat gevoel van eenzaamheid ervaren, omdat ik altijd omringd was door mensen op school en op het werk. Ik was continu bezig met school en had weinig tijd om aan andere dingen te denken. Na mijn schooltijd ben ik gaan werken, maar dat ging niet altijd goed en vergde veel inspanning. Uiteindelijk werd mijn contract niet verlengd en ben ik gestopt met werken. Dit veroorzaakte een leegte in mijn leven.

Ik had nog wel wat oude vriendinnen uit mijn schooltijd, maar het grootste deel woonde ver weg, wat het moeilijk maakte om af te spreken. Bovendien had bijna iedereen tegenwoordig eigen bezigheden, zoals een nieuw gezin, kinderen of een fulltime baan.

Mijn moeder las ergens over Brabant Maatjes en dacht meteen dat dit iets voor mij zou kunnen zijn. Ze wees me erop en ik ben lid geworden, wat alweer een jaar geleden is.’

Foto: Fia van de Burght - Bron LM-Photography
Foto: Fia van de Burght – Bron LM-Photography

Deelname aan activiteiten

‘Mijn eerste activiteit met Brabant Maatjes was bij Glow Eindhoven in 2021. Het was erg gezellig en de sfeer was goed. Ik voelde me meteen op mijn gemak, hoewel het wel spannend was om te gaan, omdat ik niet wist wie er allemaal zouden komen. Maar achteraf ben ik wel trots dat ik deze stap heb gezet.

De meest geslaagde activiteit tot nu toe vond ik de BBQ in Tilburg bij Creperie Natuurlijk. De locatie was prachtig, in een moestuin, en er kwamen veel mensen. Ik heb mooie gesprekken kunnen voeren.’

Met de feestdagen niet alleen

‘Ik heb inmiddels al meerdere vriendschappen kunnen sluiten met mensen van Brabant Maatjes, waarmee ik al vaak heb kunnen afspreken. Ik had zelfs plannen gemaakt om samen met een aantal van deze vrienden te vieren op 1e kerstdag. We hebben samen gegeten, gedronken en hele leuke gesprekken gehad. Ik ben ook naar de Kerstborrel van Brabant Maatjes geweest, die was georganiseerd door de organisatie. Het was fijn om niet alleen te zijn tijdens de feestdagen’

Brabant Maatjes Activiteit - Kerstborrel bij Lunchroom de Tussenstop. Lees verder op Brabantmaatjes.nl
Brabant Maatjes Activiteit – Kerstborrel bij Lunchroom de Tussenstop. Lees verder op Brabantmaatjes.nl

Tot slot

‘Mijn advies aan lezers is om die stap te zetten en je aan te sluiten bij Brabant Maatjes of een andere organisatie die soortgelijke activiteiten organiseert. Het hoeft in eerste instantie niet met een grote groep te zijn, je kunt ook gewoon met een paar mensen afspreken. De eerste stap is vaak het moeilijkst, dat heb ik zelf ook ervaren.

Sinds ik lid ben geworden van Brabant Maatjes ga ik veel meer naar buiten en doe ik meer. Vroeger zat ik alleen maar binnen tv te kijken, maar nu ga ik de wijde wereld in. Ik onderneem meer, spreek vaker af met mensen en durf dit ook makkelijker aan te gaan.

Zelfs ben ik recent met een nieuw maatje naar een cosplay evenement geweest, wat ik onverwacht leuk vond! Ik kan alleen maar zeggen dat ik blij ben dat ik de stap heb gezet om lid te worden van Brabant Maatjes en dat ik nu niet meer alleen ben.

Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en om te voorkomen dat je je alleen voelt.’

Wil jij ook meedoen?

Als je ook je verhaal wilt delen of wilt deelnemen aan een van de activiteiten van Brabant Maatjes, kun je contact met ons opnemen via info@brabantmaatjes.nl of het contactformulier invullen op de website.

Op de Activiteiten pagina op onze website kun je ook meer informatie vinden over de activiteiten waaraan je kunt deelnemen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste interviews en evenementen.