Sandra, 31 uit Etten-Leur deelt haar ervaring met Brabant Maatjes, een sociale organisatie die jongeren met eenzame gevoelens met elkaar verbindt. Door deel te nemen aan activiteiten heeft ze nieuwe vrienden gemaakt en waardevolle relaties opgebouwd, wat de kracht van Brabant Maatjes in het tegengaan van eenzaamheid illustreert. Lees verder >

Hallo, mijn naam is Sandra. Ik ben een energieke en creatieve vrouw van 31 jaar oud uit Etten Leur. Mijn leven is gevuld met allerlei bezigheden en ik heb een boeiende baan bij een activiteitencentrum dat zich richt op ouderen en jonge kinderen. Ondanks mijn drukke leven voelde ik me vaak eenzaam en was ik op zoek naar nieuwe contacten en vriendschappen. Gelukkig kwam ik in contact met Brabant Maatjes, een sociale organisatie die mensen met elkaar verbindt.

Mijn veelzijdige dagen: van knutselen tot interieurontwerp

Mijn dagen worden meestal gevuld met verschillende activiteiten. Ik ben dol op knutselen en het maken van mooie dingen. Mijn passie voor interieurontwerp zorgt ervoor dat ik regelmatig iets verander in mijn huis. In mijn tuin heb ik een verscheidenheid aan kruiden, waar ik graag mee experimenteer. Hoewel ik voornamelijk binnenshuis mijn hobby’s beoefen, geniet ik ook van het buitenleven.

Helaas heb ik door het wisselen van scholen en het verhuizen naar verschillende plaatsen weinig vrienden overgehouden aan die periode.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Brabant Maatjes: Het bouwen van nieuwe vriendschappen

Ik ben mee gaan doen aan de activiteiten Brabant Maatjes sinds augustus 2019, vrijwel vanaf het begin. Ik las een verhaal over Brabant Maatjes in het Brabants Dagblad en werd meteen aangetrokken tot de mogelijkheid om nieuwe contacten op te doen. Door het verliezen van mijn banen en het steeds weer opnieuw ontmoeten en verliezen van mensen, had ik moeite om vriendschappen te behouden.

Ik was nieuwsgierig naar wat Brabant Maatjes voor mij kon betekenen en welke vriendschappen of connecties ik kon opbouwen. Ik hoopte dat ik een vertrouwensband kon opbouwen met de maatjes die ik zou ontmoeten.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Sandra tijdens een gezellige suprise avond met Sinterklaas

Samen plezier maken en verbinden met Brabant Maatjes

Mijn eerste activiteit met Brabant Maatjes was een gezellige middag met een klein groepje meiden in Roosendaal. We gingen ergens een drankje doen en genoten van borrelhapjes. Daarna volgden er meer activiteiten, zoals een avondje uit met een groep van ongeveer zes mensen en een poolavond met wel dertig mensen.

Ik vind alle activiteiten leuk, maar een van mijn favorieten was de Bossche bollen workshop. Samen met andere maatjes iets creatiefs doen gaf me veel voldoening. Ik merkte wel op dat bij een filmavond de interactie tussen deelnemers beperkter was.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Activiteit: Workshop Bossche Bollen maken >>

Bijzondere ervaringen en waardevolle vriendschappen

Een andere activiteit die me bijzonder aansprak, was het schaatsen rond de kerstperiode. En het voeren van alpaca’s tijdens een alpacawandeling in Vorstenbosch was een nieuwe en leuke ervaring voor mij. Deze activiteiten hebben grappige momenten gecreëerd en hebben me in staat gesteld om nieuwe mensen te leren kennen die dezelfde interesses delen.

Hoewel ik nog niet veel vrienden heb overgehouden aan mijn tijd bij Brabant Maatjes, waardeer ik de paar vriendschappen die ik wel heb opgebouwd.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Activiteit: Avondje schaatsen in Tilburg >>

Selectief, genieten en verbinden

Voor mij is het belangrijk om goede vrienden te hebben, zelfs als ze schaars zijn. Ik geniet ervan om activiteiten te ondernemen met een groep mensen en sommige van mijn vrienden komen soms langs om samen in mijn tuin te tuinieren.

Tijdens de laatste wandeling met Brabant Maatjes in het Mastbos heb ik ook weer nieuwe maatjes leren kennen, met wie ik binnenkort gezellig ga lunchen. Ik ben selectief in het kiezen van mensen waarmee ik een band wil opbouwen en waar ik echt plezier mee kan hebben.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Activiteit: Wandeling in het Mastbos in Breda >>

Zorgzaam en loyaal met feestelijke flair

Als ik vraag hoe mijn nieuwe vrienden mij zouden omschrijven, zouden ze denk ik zeggen dat ik sociaal ben en altijd bereid ben om voor anderen te zorgen. Ik beschouw mezelf als zorgzaam en loyaal. Ik streef er altijd naar om een gezellige sfeer te creëren, vaak door hapjes te maken en ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Zelfs voordat iedereen er is, geniet ik al van de voorbereiding van sociale bijeenkomsten.

Tijdens de feestdagen vier ik deze meestal met mijn gezin, voornamelijk op de eerste kerst- of paasdag. Ik waardeer echter ook de mogelijkheid om de feestdagen door te brengen met mijn vriendengroep van Brabant Maatjes. Op tweede paasdag vierden we samen met een paar mensen, waarbij we eenvoudigweg broodjes en vleeswaren deelden. Het spontane karakter van deze ontmoetingen maakte het extra gezellig.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Activiteit: Brabant Maatjes Kerstborrel in Molenschot >>

Mijn tips om te ontmoeten!

Graag wil ik nog een tip meegeven aan de lezers. We moeten elkaar ondersteunen en contact maken. Het is niet zo eng als het lijkt om nieuwe mensen te ontmoeten, omdat je gewoon gezellig met elkaar kunt praten. Uiteindelijk is iedereen op zoek naar hetzelfde: het vinden van gedeelde interesses en het opbouwen van vriendschappen. Ik moedig jullie aan om de eerste stap te zetten en contact te zoeken, omdat ik geloof dat het de moeite waard is en tot nieuwe en waardevolle ervaringen kan leiden.

Sandra Marijnissen

Brabant Maatjes: Verbindend tegen eenzaamheid, inspiratie voor vriendschap

Samenvattend toont mijn verhaal de kracht van Brabant Maatjes als een organisatie die mensen met elkaar verbindt en eenzaamheid tegengaat. Mijn ervaring met Brabant Maatjes heeft me geholpen nieuwe vrienden te maken en waardevolle contacten op te bouwen. Door deel te nemen aan verschillende activiteiten heb ik niet alleen nieuwe ervaringen opgedaan, maar ook de mogelijkheid gekregen om mezelf te uiten en gemeenschappelijke interesses te delen met anderen.

Ik hoop dat mijn verhaal inspireert om je eigen stap te zetten en op zoek te gaan naar nieuwe contacten en vriendschappen, in de wetenschap dat er altijd gemeenschappelijke grond te vinden is met anderen.

Bekijk activiteiten en vind ook jouw maatje! >>

Om deze ervaringen mogelijk te maken hebben wij jouw steun hard nodig!

Alle donaties worden ingezet om meer jongeren te bereiken die zich structureel eenzaam voelen en om hen uit hun sociaal isolement te halen, alsook het aankaarten van dit maatschappelijke probleem.

Klik hier en steun vrijblijvend met een donatie >>

Tekst gaat verder onder de foto >>

Lees ook: Eenzaamheid Bestreden Door Pubquiz Voor Jong En Oud!

Ontdek en beleef spannende nieuwe avonturen!

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen! Je kan je gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.