Afgelopen zaterdagavond 4 november 2023 zijn de maatjes gezellig gaan poolen in Tilburg bij Poolcentrum 4 Friends. Rond 19:30 uur gingen we hier verzamelen en maakten we kennis met elkaar. Er ging een nieuwe vrijwilligster en toen kon de pret beginnen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Poolen kan toch best wel lastig zijn

We begonnen de avond met een korte kennismaking met de nieuwe maatjes en kregen toen ook een uitleg over hoe de avond in elkaar zat. De maatjes gingen toen zelf groepjes maken en verspreidden zich over 5 verschillende tafels. Sommigen wisten al hoe ze moesten poolen maar voor anderen was het iets wat ze nog nooit hadden gedaan. Natuurlijk gingen we niet alleen maar poolen, maar werd er tussendoor ook nog genoeg gekletst, al was het soms wel iets lastiger om elkaar te verstaan door de harde muziek.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ervaringen van de maatjes

Tussendoor hebben we ook gevraagd hoe de maatjes de avond zelf vonden.

“Ik vond het zeer leuk, ik kon makkelijk praten met de andere maatjes. Ook kreeg je de kans om ook met verschillende soorten mensen om te gaan, maar ik had het wel fijner gevonden als de groepjes van tevoren al waren gemaakt.”

“Ik ben nu al een paar keer meegegaan en ik voel me al prettig en ik merk dat ik nu ook makkelijker contact maak. Ik heb me al aangemeld voor meerdere activiteiten in december zoals het uiteten bij La Cubanita en de kerstactiviteit.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Afsluiten onder het genot van een drankje

Maar de avond was uiteraard nog niet afgelopen na het poolen. De maatjes gingen nog gezellig samen een drankje doen en kregen hierbij ook nog heerlijke borrelhapjes, die gingen er wel in! Gelukkig stond de muziek hier iets zachter en konden de maatjes elkaar beter verstaan. Hier konden we ook voetbal en tennis kijken maar nog belangrijker, we konden nu ook met anderen kennismaken. Wat fijn om te zien hoe iedereen zich zo op hun gemak voelde.

Tekst gaat verder onder de foto >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd, 1350+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Toekomst

Wil jij ook graag andere mensen leren kennen? Meld je dan aan voor een van onze toekomstige activiteiten. Wie weet zien we jou de volgende keer.

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

  • Geschreven door: Roy Buster
  • Publicatiedatum: 05-11-2023
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.