Samenwerking en Griezelige Gezelligheid

Op zaterdag 28 oktober 2023 vond het Halloween-Diner en Filmavond evenement plaats in Eindhoven, georganiseerd door Brabant Maatjes. De avond begon met een hartelijke ontvangst om de maatjes in de sfeer te brengen en nieuwe connecties te leggen. De gezamenlijke activiteit van het maken van pompoensoep onder begeleiding zorgde voor een uitstekende samenwerking tussen de maatjes. In een ontspannen sfeer werden culinaire vaardigheden uitgewisseld en ontstonden nieuwe griezelige vriendschappen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Sociale Interactie en Culinaire Verbinding

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld het gezamenlijk bereiden en genieten van een heerlijk driegangendiner. Met knapperige friet, smakelijke bitterballen, verwarmende pompoensoep en achteraf spookachtige toetjes aan tafel ontstond er een gevoel van culinaire verbinding tussen de maatjes. Gesprekken vloeiden natuurlijk voort, en de sfeer was doordrenkt van gezellige interactie. Dit evenement wist op een unieke manier sociale interactie te bevorderen door middel van de gezamenlijke culinaire ervaring.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Dubbele Filmervaring: Verbinding en Vermaak

Na het culinaire genot werd de avond voortgezet met een dubbele filmervaring. Twee verschillende ruimtes boden maatjes de keuze tussen een super enge horrorfilm voor de dappersten, en een meer relaxte casual film voor degenen die liever niet te veel schrikmomenten wilden ervaren. Deze opzet creëerde een gevoel van verbinding tussen maatjes met verschillende filmvoorkeuren. De indrukwekkende projector en geluidsinstallatie zorgden voor een meeslepende kijkervaring.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Eenzaamheid doorbroken: Samen Genieten

Het Halloween-Diner en Filmavond evenement in Eindhoven slaagde erin om een brug te slaan tussen jongeren van 18 tot 35 jaar. Door middel van culinaire activiteiten en een dubbele filmervaring werden nieuwe vriendschappen gesmeed en bestaande banden versterkt. Dit initiatief bood een uitweg uit eventuele eenzaamheid onder jongeren en creëerde een warme, griezelige avond waar herinneringen werden gemaakt die de maatjes niet snel zullen vergeten. Wij zagen dat nieuwe maatjes nummers uitwisselden, alsook meerdere maatjes hebben zich aangemeld voor andere geplande activiteiten.

Eigen ervaringen van de maatjes

‘Ben helemaal uit Gouda gekomen om bij deze activiteit aan te sluiten om jongeren te ontmoeten, omdat dit in mijn eigen provincie er niet is. Ik kom zeker weer terug!’ 

‘Was mijn eerste keer bij een activiteit van Brabant Maatjes, vond het superleuk om hierbij aanwezig te zijn. Heb mij al aangemeld voor de volgende verbindings activiteiten!’

Samenwerking met Seats2Meet Eindhoven

Een tijdje geleden zijn wij door Seats2Meet Eindhoven benaderd, om samen een verbindende activiteit op te zetten voor jongeren. Uiteindelijk hebben wij een Halloween activiteit aangeboden, omdat zei graag ons maatschappelijk iniatief wilden steunen. Wij willen ze ontzettend bedanken voor de samenwerking, en komen graag terug!

‘Bij Seats2meet Strijp-S gaat het niet alleen om een succesvolle bijeenkomst, maar ook om waardevolle verbindingen. Onze inspirerende vergaderzalen en technische ondersteuning zorgen voor een vlekkeloze ervaring. Bovendien fungeren we als ontmoetingsplek waar professionals en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en versterken.’

Wil jij ook samenwerken met Stichting Brabant Maatjes? Vul dan ons contactformulier in, wij komen graag in contact!

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd, 1350+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Ook meedoen met onze activiteiten?

Wil je deelnemen aan onze activiteiten en op de hoogte blijven? Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.