Bowlen: Samen plezier beleven en sociale verbinding versterken

Op een gezellige zondagmiddag, 22 oktober, kwamen we bijeen voor een vermakelijke activiteit: bowlen bij het Fletcher hotel in Helmond.

Tekst gaat verder onder de foto’s >>

Een Warm Welkom en Nieuwe Ontmoetingen

Om 13.45 uur hadden we afgesproken bij de ingang om samen te komen. We maakten eerst kennis met de nieuwe deelnemers, waardoor de sfeer direct ontspannen en vriendelijk werd.

Tekst gaat verder onder de foto’s >>

Ontspannen Bowling en Versterken van de Band

Daarna was het tijd om de banen te betreden. Ervaring was niet vereist; iedereen deed mee voor de gezelligheid. Tijdens het bowlen ontstonden levendige gesprekken en een gevoel van saamhorigheid. Na twee uur gooien waren er gelukkig geen deuken te bekennen op de baan.

Tekst gaat verder onder de foto’s >>

Verbinding Zoeken en Eenzaamheid Doorbreken

Vervolgens namen we plaats aan tafels, verdeeld over drie groepen, om elkaar beter te leren kennen en de onderlinge verbinding te versterken. Deelnemers konden ook contactgegevens uitwisselen. Sommige maatjes bleven nog wat langer zitten om gezellig iets te drinken. Om 16:30 uur kwam helaas een einde aan deze fijne middag. We hopen hiermee weer een aantal jongeren uit hun sociaal isolement te hebben gehaald.

Tekst gaat verder onder de foto’s >>

Eigen ervaringen van de maatjes

‘Ik ga mee met de activiteiten omdat ik daardoor onder de mensen blijf. Dit houd mij uit een sociaal isolement. Het is dus heel belangrijk dat deze activiteiten door kunnen gaan’ 

‘Ik ben nu al 7 keer mee geweest met verschillende evenementen, ik loop met sociale angsten door mijn verleden. Blijf het spannend vinden, maar het helpt mij wel sociaal te ontwikkelen.’

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd, 1350+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Ook meedoen met onze activiteiten?

Wil je deelnemen aan onze activiteiten en op de hoogte blijven? Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

  • Geschreven door: Joeri de Bruijn
  • Publicatiedatum: 26-10-2023
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.