𝙃𝙤𝙥𝙚𝙣 𝙤𝙥 𝙗𝙚𝙜𝙧𝙞𝙥 𝙫𝙖𝙣 𝙤𝙣𝙯𝙚 𝙫𝙤𝙡𝙜𝙚𝙧𝙨 𝙚𝙣 𝙘𝙤𝙢𝙢𝙪𝙣𝙞𝙩𝙮 𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙙𝙚 𝙡𝙚𝙚𝙛𝙩𝙞𝙟𝙙 18 𝒕/𝒎 35 𝒋𝒂𝒂𝒓

Graag wil ik, Bryan Vreijsen, oprichter van Stichting Brabant Maatjes, met jullie in gesprek gaan over een onderwerp dat de laatste weken steeds vaker naar voren komt via reacties en via de mail: de leeftijdsgrens van 18 tot 35 jaar binnen onze stichting.

𝙀𝙚𝙣𝙯𝙖𝙖𝙢𝙝𝙚𝙞𝙙 𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙟𝙤𝙣𝙜𝙚𝙧𝙚𝙣 (18 𝙩/𝙢 35 𝙟𝙖𝙖𝙧)

Toen ik in 2019 zelf eenzaam was en op zoek was naar leeftijdsgenoten, besloot ik Brabant Maatjes op te richten met deze specifieke leeftijdsgroep in gedachten. Op dat moment leek eenzaamheid onder jongeren nauwelijks besproken te worden, en ik wilde daar verandering in brengen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

𝙀𝙚𝙣𝙯𝙖𝙖𝙢𝙝𝙚𝙞𝙙 𝙤𝙤𝙠 𝙗𝙤𝙫𝙚𝙣 𝙙𝙚 35+ 𝙬𝙞𝙟 𝙝𝙤𝙧𝙚𝙣 𝙟𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚

De laatste tijd ontvangen we echter steeds meer berichten van mensen boven de 35 die ook eenzaamheid ervaren. Jullie suggesties om de leeftijdsgrens te verruimen begrijpen we, en we waarderen de betrokkenheid en bezorgdheid vanuit onze community.

𝙕𝙚𝙡𝙛 𝙖𝙡 𝙙𝙧𝙪𝙠𝙩𝙚 𝙢𝙚𝙩 1400 𝙡𝙚𝙙𝙚𝙣

Het is belangrijk dat jullie weten dat we ons bewust zijn van de behoefte aan ondersteuning voor mensen tussen de 35 en 55 jaar. Helaas kunnen we op dit moment niet aan die behoefte voldoen. Als vrijwilligersorganisatie zijn we al actief in vijf regio’s in Noord-Brabant, met een indrukwekkend aantal van 1400 leden. De activiteiten en initiatieven nemen veel tijd in beslag en onze capaciteit is bijna volledig benut.

Tekst gaat verder onder de foto >>

𝙒𝙚𝙧𝙠 𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙧 𝙙𝙚 𝙨𝙘𝙝𝙚𝙧𝙢𝙚𝙣

Als coördinator en oprichter van Brabant Maatjes ben ikzelf tussen de 40 en 60 uur per week bezig. Onze toegewijde vrijwilligers werken ook hard achter de schermen om wekelijks 1 tot 2 activiteiten te organiseren, de mailbox en sociale media bij te houden, gesprekken te voeren en nog veel meer.

𝙒𝙞𝙟 𝙬𝙞𝙡𝙡𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙙𝙧𝙪𝙠 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙝𝙤𝙜𝙚𝙣

We begrijpen dat de roep om uitbreiding van onze doelgroep onrust veroorzaakt en druk legt op ons team. Het is belangrijk om te beseffen dat we al ontzettend veel doen en dat het oppakken van een bredere doelgroep op dit moment niet haalbaar is zonder een extra druk op onze vrijwilligers. Als we die druk vergroten, lopen we het risico ons mooie doel te moeten stopzetten, en dat is iets waar niemand bij gebaat is.

Tekst gaat verder onder de foto >>

𝙏𝙤𝙚𝙠𝙤𝙢𝙨𝙩𝙥𝙡𝙖𝙣𝙣𝙚𝙣 35+ 𝙜𝙧𝙤𝙚𝙥

Om jullie wensen in kaart te brengen, nodigen we jullie uit om een e-mail te sturen naar info@brabantmaatjes.nl met het verzoek voor een groep tussen 35 en 55 jaar. We zullen alle ontvangen berichten verzamelen en mocht de tijd rijp zijn in de toekomst, dan zullen we jullie persoonlijk op de hoogte stellen. Dit is geen garantie.

𝙃𝙤𝙥𝙚𝙣 𝙤𝙥 𝙟𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙗𝙚𝙜𝙧𝙞𝙥 𝙝𝙞𝙚𝙧𝙫𝙤𝙤𝙧

We hopen op jullie begrip en steun in deze kwestie. Samen hebben we al veel bereikt, en we willen ervoor zorgen dat Stichting Brabant Maatjes een positieve impact blijft hebben op het leven van zoveel mogelijk mensen. Dank jullie wel voor jullie begrip en blijvende steun.

Met warme groeten,

Bryan Vreijsen

Oprichter, Stichting Brabant Maatjes

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.