Let your geek side out!

Op zaterdag 20 april hadden de maatjes weer een leuk uitje in onze mooie hoofdstad van Noord-Brabant, namelijk een middagje naar Comic Con Holland in de Brabanthallen.

We verzamelden bij de ingang rond 10:45 en leerden nieuwe mensen kennen, wat gezellig was! We liepen naar binnen en de pret kon beginnen, want er stonden verschillende auto’s van Ghostbusters, The A-Team, maar ook eentje van Harry Potter en de Geheime Kamer, waarmee Harry en Ron naar Zweinstein probeerden te komen. Hier kon je ook mee op de foto.

De muziek was ook meteen toepasselijk: Hedwig’s Theme, maar je kon ook de muziek van Darth Vader horen. We gingen zelf verspreid door de verschillende zalen lopen.

Stichting-Brabant-Maatjes-Comic-Con-Holland-Den-Bosch-2

In de eerste zaal was er een klein kerkhof gebouwd met als thema The Vampire Diaries. Begeleider Roy kon hier uitgebreid over vertellen. Ook waren er meerdere plekken waar je een handtekening kon krijgen van je favoriete acteur of actrice. Er was ook een stand van de Veronica mei-filmmarathon.

De tweede zaal die we gingen verkennen, had verschillende retro consoles waarop je een spelletje kon spelen. Je kon hier ook worstelwedstrijden bekijken of een snelle hap eten kopen.

Vervolgens gingen we naar het hoofdpodium, waar Q&A’s waren met acteurs waaraan je vragen kon stellen. De eerste die we zagen was van Ed Speleers, beter bekend van Star Trek: Picard. Maar daar eindigde het nog niet!

Er waren nog meer zalen, zoals een waar verschillende foodtrucks stonden, en een grote zaal met allerlei merchandise, zoals T-shirts, Yu-Gi-Oh- en Pokémon-kaarten, en nog veel meer. Het was te veel om allemaal op te noemen!

Stichting-Brabant-Maatjes-Comic-Con-Holland-Den-Bosch-4

Om 13:00 verzamelden wij bij de ingang en besloten de maatjes om even een hapje te gaan eten en te praten over wat we tot nu toe allemaal hadden meegemaakt. Vooral dit soort gesprekken leiden tot sociale verbindingen.

Daarna gingen we nog even rondlopen tot 16:00, toen we samen een groepsfoto maakten en bespraken wat we allemaal van het evenement vonden. Een paar maatjes vonden het zeker voor herhaling vatbaar om nog een keer naar een Comic Con te gaan.

Maar aan alles komt een einde, en we namen afscheid van elkaar. Wat een gezellige middag!

Word vrijwilliger voor Brabant Maatjes

Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken en samen te werken aan de verbinding van mensen die zich eenzaam voelen? Meld je dan aan als vrijwilliger!

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren en volwassenen met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 300 bijeenkomsten georganiseerd, 2000+ jongeren en volwassenen bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn.

Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze doelgroep. Wij hebben een ANBI-Status.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en / of ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Roy Buster | 22-04-2024

Stichting Brabant Maatjes - Comic Con Holland Den Bosch
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.