De stelling dat eenzaamheid vooral een probleem onder ouderen is, is onjuist, weet ervaringsdeskundige Bryan Vreijsen. “Structurele emotionele en sociale eenzaamheid onder jongvolwassenen is een groot en onderschat probleem.” De gemeente Waalwijk werkt samen met Stichting Brabant Maatjes, opgericht door Bryan, om de eenzaamheid onder jongvolwassenen in de gemeente tegen te gaan.

Bryan Vreijsen (31) uit Tilburg groeit op in een onstabiele thuissituatie. Op jonge leeftijd verliest hij zijn vader, maar heeft weinig vrienden om dit verlies mee te delen en wordt bovendien gepest. Op zijn 17e wordt Bryan uit huis geplaatst en woont drie jaar onder begeleiding in Waalwijk, om vervolgens neer te strijken in Tilburg. “Het was pijnlijk om te zien dat iedereen een leuke tijd had met elkaar terwijl ik zoveel eenzaamheid ervaarde”, vertelt Bryan, die in deze periode zelfs twee suïcidepogingen ondernam. Het taboe op eenzaamheid onder jongvolwassen is moeilijk te doorbreken, wat Bryan ertoe bracht om in 2019 een noodkreet op Twitter (nu X) te plaatsen: ‘Ik voel me dagelijks alleen. Zou graag iemand hebben om leuke dingen mee te doen.’

Lees verder via Weekblad Waalwijk.nl >>

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.