Zaterdagmiddag 23 maart stond er weer een leuke activiteit gepland in Tilburg namelijk: Bowlen bij Dolfijn bowling. Bij binnenkomst was het al gezellig druk met andere bezoekers, toch wiste de maatjes elkaar te vinden. Er werd al meteen leuk gekletst en nieuwe maatjes werden aan elkaar voorgesteld.

Ook was er vandaag een cameraman van omroep Brabant aanwezig bij de activiteit. Na een korte uitleg was het tijd om de bowlingschoenen aan te trekken en naar de banen te gaan.

Het Bowlen

Er waren 3 bowlingbanen naast elkaar voor ons gereserveerd, al snel had elk maatje zijn of haar plekje aan van de banen gevonden. De namen werden ingevoerd , het spel kon beginnen. Er werd fanatiek gebowld, tips werden uitgewisseld en leuke gesprekken gevoerd.

Doordat de maatjes elkaar hielpen met de beste bowl tips en tricks heeft iedereen zijn high score weten te verbeteren en zijn er zelfs een aantal strikes en spare’s gegooid. High Five’s en boxen werden uitgedeeld als er een maatje na wat oefening steeds beter ging gooien. Het was heel leuk om te zien hoe de maatjes elkaar stimuleerden en aanmoedigden.

Tijdens deze activiteit zijn er weer aantal stoere maatjes geweest die voor de camera van omroep Brabant zijn of haar verhaal hebben gedaan. Wij zijn super trots op de maatjes die dit durven, Jullie kunnen namelijk het beste uitleggen wat Brabant Maatjes voor jullie betekend , en andere jongeren die zich eenzaam voelen enthousiasmeren om mee te komen doen met een activiteit.

Na Borrelen & Verbinden

Na het fanatieke bowlen was het tijd om gezellig samen na te borrelen. Er werd gezellig na gepraat met elkaar over deze leuke ervaring. Er werden plannen gemaakt om samen deel te nemen aan een volgende activiteit en er werden zelfs nummer uitgewisseld. Helaas zat deze leuke middag er rond 16uur alweer op. De maatjes zeiden elkaar gedag en ging allemaal met een voldaan gevoel huiswaarts.

Conclusie

De maatjes hebben een hele leuke middag gehad. Tijdens deze activiteit hebben zij op een leuke en ontspannen manier contact met elkaar gemaakt. Het contact maakte zij door elkaar te helpen, een praatje te hebben of door een box te geven aan een ander. Samen een positieve ervaring delen verbind , die verbinding was deze middag ontzettend voelbaar, niet alleen bij de maatjes maar ook bij de vrijwilligers.

Word vrijwilliger voor de regio Tilburg!

Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken en samen te werken aan de verbinding van eenzame jongeren? Meld je dan aan als vrijwilliger!

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Babette Claessens | 24-03-2024

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.