Op zaterdag 8 juli 2023 heeft Stichting Brabant Maatjes een dagje Den Bosch georganiseerd voor een diverse groep maatjes. Het doel van deze activiteit was om bij te dragen aan de sociale netwerkvorming, steun en talentontwikkeling van de deelnemers. Dit verslag beschrijft de activiteit en hoe deze heeft bijgedragen aan de doelstellingen van de Stichting.

Tijdens het dagje Den Bosch hebben de maatjes deelgenomen aan verschillende activiteiten die hebben bijgedragen aan hun algehele welzijn. De rondleiding door Kring vrienden van ‘s-Hertogenbosch in de historische Sint Jan kerk bood zowel een educatieve als een inspirerende ervaring, waarbij de deelnemers de geschiedenis en culturele waarde van het gebouw leerden kennen.

De rondvaart over de Binnendieze over de gracht bood een ontspannen en gezellige omgeving waarin de deelnemers met elkaar in gesprek konden gaan en hun sociale netwerk konden versterken.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Positieve ervaringen op doen samen: Verbinding en netwerkvorming

De activiteit was gericht op het bevorderen van sociale netwerkvorming en onderlinge hulp. Tijdens de rondleiding en boottocht werden de deelnemers gestimuleerd om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen te delen en contactgegevens uit te wisselen.

Dit bood hen de mogelijkheid om in de toekomst contact met elkaar te blijven onderhouden en hun sociale netwerk verder uit te breiden.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Leerzaam in Den Bosch: Werken vanuit normaliseren en preventie

Stichting Brabant Maatjes heeft de activiteit ontworpen met het oog op normalisering en preventie. Door de deelnemers een dag vol plezier en leerzame ervaringen te bieden, droeg de activiteit bij aan het normaliseren van sociale interacties en het voorkomen van sociaal isolement.

Het bevorderde ook de onderlinge hulp en steun binnen de groep.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Impact activiteiten: Samenwerking met partners

De samenwerking met partners heeft een significante impact gehad op de activiteiten van Stichting Brabant Maatjes. In het bijzonder heeft de samenwerking met Omroep Max geleid tot effectieve promotie en registratie van de dag, waardoor de essentie van onze missie en activiteiten kon worden vastgelegd.

Het verhaal van verschillende maatjes zal worden uitgezonden tijdens de Week tegen Eenzaamheid, van 29 september tot 6 oktober, op Omroep Max.

Daarnaast willen we graag onze oprechte dank uitspreken naar de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch, die ons hebben voorzien van uitstekende rondleidingen door zowel de Sint-Jans toren als de Rondvaart over de Binnendieze. Deze ervaringen waren niet alleen buitengewoon leerzaam, maar ook zeer verbindend.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Tot slot: Verbindende activiteit!

Het dagje Den Bosch georganiseerd door Stichting Brabant Maatjes was een verbindende en leerzame activiteit die heeft bijgedragen aan de doelstellingen van de stichting. De maatjes hebben genoten van de rondleiding in de Sint Jan kerk, de boottocht over de gracht en de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen.

Door de samenwerking met Omroep Max is het taboe op eenzaamheid onder jongeren ook breder bekend geworden. Deze activiteit heeft op een positieve manier bijgedragen aan het versterken van sociale netwerken, het bieden van onderlinge hulp en het bevorderen van talentontwikkeling bij de deelnemers.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ervaringen van de maatjes

‘De eerste keer dat ik deelnam aan Stichting Brabant Maatjes was tijdens een spelletjesavond in Tilburg al in 2019. Op dat moment had ik weinig zelfvertrouwen, maar nu is dat aanzienlijk gegroeid. Brabant Maatjes heeft mij de mogelijkheid gegeven om meer in contact te komen met andere jongeren. Het heeft gezorgd voor meer positiviteit in het algemeen en heeft mijn zelfvertrouwen vergroot.’

‘De Workshop Pizza bakken in Eindhoven eerder in 2023 was mijn eerste activiteit. Ik vond het ontzettend spannend. Nu, vandaag, ben ik alweer bij mijn vierde activiteit. Ik merk dat het makkelijker voor me is geworden om contact te maken. Daardoor voel ik me minder eenzaam in het weekend.’

>>Lees meer ervaringsverhalen >>

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Sinds 2019 zet Stichting Brabant Maatjes zich in om eenzaamheid bespreekbaar te maken door het delen van ervaringsverhalen en het organiseren van meerdere bijeenkomsten per maand. Met meer donaties kunnen we sterker staan en een groter aantal geïsoleerde jongeren helpen om uit hun sociale isolement te komen.

Dus we vragen je vriendelijk om ons te steunen! Sluit je vandaag nog aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren. Dit is het ideale moment om in actie te komen!

Ontdek en beleef nieuwe avonturen!

Je kan je gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

  • Geschreven door: Roy Buster
  • Publicatiedatum: 11-07-2023
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.