Op zaterdagavond 1 juli van 18:00 tot 22:00 uur vond er een bijzondere activiteit plaats georganiseerd door Brabant Maatjes in de Efteling in Kaatsheuvel. Dit dagje uit was georganiseerd om sociale netwerkvorming te bevorderen onder jongeren die zich structureel eenzaam voelen.

Ontmoetingsavontuur in de Efteling

De maatjes verzamelden om 17:55 uur bij de bushaltes voor de ingang van de Efteling, zoals vooraf gecommuniceerd. Om 18:00 uur betraden we gezamenlijk het park. Bij het verzamelpunt maakten de we al kennis met elkaar en werden er groepjes gevormd om het park te verkennen.

Vervolgens splitsten de groepjes zich op en gingen ze naar verschillende attracties. Een aantal deelnemers bezocht als eerste de attractie Fata Morgana, een betoverende boottocht door een oosters paleis.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Sprookjesachtige avond vol verbinding en vriendschap

Daarna begaven we ons naar het ruigrijk, waar verschillende groepjes genoten van attracties zoals Joris en de Draak, de Vliegende Hollander en de Python. Enkele deelnemers kozen ervoor om bij het restaurant van Station de Oost te eten.

Na het ruigrijk bezochten we de attractie Vogel Rok, waar gelukkig geen wachtrij was. Als laatste attractie van de avond gingen we in een grote groep naar Villa Volta en de Droomvlucht, beide sprookjesachtige ervaringen. Na deze laatste attractie was het tijd om de avond af te sluiten. We verzamelden bij de fontein om te genieten van de prachtige show Aquanura, waarbij waterfonteinen op muziek dansen.

Bevordering van sociale netwerkvorming en verbondenheid

Tijdens de activiteit hadden de maatjes de gelegenheid om met elkaar in contact te komen en hun nummers en sociale media-accounts uit te wisselen, zodat ze langdurige contacten kunnen onderhouden. Dit stimuleerde de sociale netwerkvorming en verbondenheid tussen de deelnemers. Na afloop van de activiteit gingen de deelnemers met eigen vervoer terug naar huis, waarbij enkele deelnemers gebruik maakten van de bus.

Het doel was om bij te dragen aan de samenhangende doelstellingen waarin jongeren zich fysiek, emotioneel en sociaal gezond voelen, verbonden zijn met elkaar en hun omgeving, mensen hebben waarop ze kunnen steunen, bestaanszekerheid ervaren en in beweging zijn.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten kunnen plaatsvinden, hebben we jouw steun hard nodig!

Stichting Brabant Maatjes zet zich al sinds 2019 in om eenzaamheid bespreekbaar te maken door ervaringsverhalen en meerdere bijeenkomsten per maand te organiseren. Hoe meer donaties we ontvangen, hoe sterker we staan en hoe meer geïsoleerde jongeren we kunnen helpen om uit hun sociale isolement te komen.

Dus steun ons alsjeblieft! Word vandaag nog een maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren. Dit is het perfecte moment om in actie te komen!

Thed
Lees ook: Eenzaamheid onder jongeren: Thed’s(27) ervaringen en hoe Brabant Maatjes helpt>>

Ontdek en beleef nieuwe avonturen!

Je kan je gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.