Genietend van de eerste zonnestralen ontmoeten de maatjes elkaar op het terras van de brouwerij, er wordt al volop gekletst met elkaar; iedereen heeft er zin in. Eindelijk is het zover, we mogen naar binnen. We worden zeer gastvrij met een biertje (of ander drankje naar keuze) ontvangen door de eigenaren.

In het horecagedeelte van de brouwerij krijgen we uitleg over het ontstaan van de brouwerij en leren we ook meteen dat Waalwijk een echte schoenenstad is. Als we allemaal ons drankje op hebben, mogen we het brouwerijgedeelte in.

Hier krijgen we op een leuke manier uitleg over het bierbrouwproces. We leren van alles over de verschillende soorten mout, hop en gist. De maatjes stellen interessante vragen.

Na de rondleiding is het tijd om gezellig met elkaar te gaan borrelen. Onder het genot van een tweede drankje en lekkere hapjes wordt er nagepraat over de rondleiding. Er zijn zelfs een aantal maatjes die op camera hun ervaring van de activiteit vertellen, super knap.

Wij kijken terug op een hele gezellige ontspannen middag.

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Babette | Foto’s: Amanda Kemps

Vrijwilligers aanwezig: Bryan Vreijsen, Roy Buster, Lieselot Pauwels, Babette Claessens

Publicatiedatum: 04-03-2024

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.