Oprichter Bryan Vreijsen geeft aan dat hij graag een stichting opricht om zijn initiatief zo verder uit te kunnen breiden. ‘We hebben wat mensen nodig die ervaring hebben als bestuurder van een stichting.’

Het loopt als een trein bij Brabant Maatjes. Bryan ziet dat jongeren er zo’n drieënhalf jaar na de oprichting nog altijd behoefte aan hebben. “Wat wij doen, is gewoon ontzettend vrijblijvend. Je mag één keer meedoen, maar ook twintig keer. Bij sommige welzijnsorganisaties hebben jongeren het gevoel dat ze ergens aan vast zitten.”

Bron: Activiteit Brabant Maatjes Kasteel bezoek Helmond

Stichting oprichten

Op dit moment regelt Bryan, samen met zijn eigen maatjes Kim Mathura en Roy Buster, alles voor Brabant Maatjes. Daardoor heeft hij soms minder tijd voor wat hij het allerliefste doet: eenzame jongeren met elkaar verbinden. Om bijvoorbeeld subsidies aan te vragen, moet hij een stichting oprichten. Daar heeft hij geen ervaring mee.

Daarom is hij op zoek naar mensen die hier wel ervaring mee hebben. Zo kan hij de zaken die niet direct te maken hebben met de jongeren aan anderen overlaten. “We hebben soms gewoon advies nodig, maar ook kennis van zaken. Mensen die weten hoe ze zo’n subsidie aanvragen bijvoorbeeld en wat daar allemaal nog meer voor nodig is.” Wel vindt Bryan het belangrijk dat ook de bestuurders gevoel hebben bij het verbinden van eenzame jongeren.

Naast bestuurders zijn ze bij Brabant Maatjes ook altijd op zoek naar vrijwilligers. “Van mee activiteiten organiseren tot aan grafisch ontwerpers. We kunnen alle hulp gebruiken.”

Neem contact met ons op bij interesse als bestuurder

Meld je hier vrijblijvend aan als vrijwilliger

Bron: Activiteit Brabant Maatjes Avondje Bowlen in Breda

Ultiem doel

Inmiddels is er al een nieuwe website en is Bryan bezig met flyers en visitekaartjes. Ook allemaal dingen waaruit blijkt dat ze het professioneler aan willen gaan pakken. Het gaat allemaal uitstekend, maar stiekem heeft hij toch één ultiem doel: een jeugdhonk in Tilburg waar jongeren gewoon naar binnen kunnen lopen. “Ik wil een veilige plek creëren waar jongeren zich thuis voelen en samen kunnen komen.”

Lees verder via Omroep Tilburg>>

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.