Zaterdag 16 maart hebben de maatjes een gezellige maar vooral leerzame activiteit gehad. Namelijk een rondleiding bij het Kasteel in Heeswijk Dinther.

Mooie omgeving

De middag begon met het verzamelen voor het kasteel. Hier hebben we weer nieuwe maatjes leren kennen en iedereen heeft weer even bij kunnen kletsen met elkaar. Maar ook wat een mooie omgeving was het met de verschillende geluiden van de natuur begon de dag al goed.

Rondleiding

Vervolgens kregen wij een rondleiding met een gids. Hij vertelde ons meer over de geschiedenis van het kasteel, hoe het was ontstaan, over wie er vroeger allemaal heeft gewoond en waar het kasteel voor werd gebruikt. Ook liet hij ons meerdere ruimtes zien en leerden we dat ze toen zittend sliepen. “Dat lijkt mij niet zo heel fijn eerlijk gezegd.” vertelde vrijwilliger Roy.

Hapje eten

Na dat we heel veel verschillende ruimtes hebben gezien en flink wat trappen op en af hadden gelopen gingen we even een iets drinken en eten in een zaal helemaal voor ons zelf. Sommige hadden een lekker gebakje en andere een heerlijke Brabantse worstenbroodje. Hier hadden de maatjes weer de kans om elkaar beter te leren kennen.

Aan alles komt een einde

Helaas kwam ook aan deze dag een einde. We vertrokken gezamenlijk uit de ruimte om allemaal weer huiswaarts te keren. Sommige met de auto, de bus en weer andere met de fiets. Maar we hebben in ieder geval wel genoten en veel geleerd!

Word vrijwilliger voor de regio Den Bosch!

Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken en samen te werken aan de verbinding van eenzame jongeren? Meld je dan aan als vrijwilliger!

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Roy Buster

Publicatiedatum: 18-03-2024

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.