Samen bowlen met 20 jongeren: Een sprankelende start

In de bruisende gemeente Waalwijk werd op zaterdag 10 februari 2024 een verbindende activiteit georganiseerd met als doel eenzaamheid onder jongeren te bestrijden en verbinding te creëren. De gemeente Waalwijk slaat in 2024 de handen ineen met stichting Brabant Maatjes om een onvergetelijke ervaring te bieden aan jongeren die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. De eerste activiteit van 2024, was een leuke middag bowlen en tafelgrillen bij het Bourgondisch Hof.

Met de steun van de gemeente Waalwijk en de toewijding van vrijwilligers van Stichting Brabant Maatjes werd het bowlen een onmiskenbaar succes. Jongeren kregen de kans om uit hun schulp te kruipen, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van een ontspannen en gezellige sfeer. Het was een krachtig voorbeeld van hoe samenwerking tussen de gemeente en lokale organisaties een significante impact kan hebben op het leven van jongeren, waarbij een simpele activiteit als bowlen de eerste stap was naar het doorbreken van eenzaamheid en het smeden van waardevolle verbindingen.

Samen grillen, samen groeien

Na een interactief begin met het bowlen, werd de band tussen de jongeren verder versterkt tijdens een heerlijke avond tafelgrillen. Deze activiteit bood niet alleen de gelegenheid om gezamenlijk te genieten van lekker eten, maar ook om de gesprekken voort te zetten en de nieuw gevormde vriendschappen te verdiepen. Gedurende twee uur werden er niet alleen smaken gedeeld, maar ook ervaringen, dromen en plannen voor de toekomst.

Het uitwisselen van telefoonnummers was slechts het begin van wat belooft een langdurige vriendschap te worden voor velen die deelnamen aan deze bijzondere activiteiten. De samenwerking tussen de gemeente Waalwijk en Stichting Brabant Maatjes heeft niet alleen de weg vrijgemaakt voor deze momenten van vreugde en verbinding, maar heeft ook een belangrijk signaal afgegeven aan jongeren in de gemeenschap: dat zij er niet alleen voor staan en dat er altijd mensen en middelen beschikbaar zijn om hen te ondersteunen bij het overwinnen van uitdagingen en het creëren van betekenisvolle relaties.

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Bryan Vreijsen

  • Vrijwilligers aanwezig: Bryan en Roy
  • Publicatiedatum: 12-01-2024
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.