Afgelopen zondag 25 juni bezochten wij met de maatjes de Dutch Heroes Comic Con in Utrecht. Dit evenement, dat draait om strips, films en cosplay, heeft niet alleen voor vermaak gezorgd, maar ook bijgedragen aan veerkracht en inclusie voor de maatjes. Dit verslag beschrijft hoe de maatjes het vonden.

Comic Con verbindt maatjes met diverse interesses

De maatjes verzamelde zich bij het centraal station in Utrecht, waar ze elkaar beter leerden kennen en de banden versterkten. Sommige maatjes waren er voor de eerste keer bij en voelde zich gelijk betrokken. Ondanks verschillende achtergronden vonden ze elkaar in hun gezamenlijke interesse voor Comic Con.

Eenmaal op Comic Con werden de maatjes ondergedompeld in een diverse wereld vol mogelijkheden. Verschillende kraampjes boden Funko-poppen, films, cosplay-benodigdheden en games aan, waardoor maatjes met allerlij interesses werden aangetrokken.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Q&A’s, Marvel-tekenaars, cosplay en gaming

Hoogtepunten van de dag waren de Q&A-sessies met bekende acteurs zoals Danny Trejo en Orli Shosjan. Daarnaast gaven Marvel-tekenaars tips over het maken van ontwerpen, waardoor de maatjes werden gestimuleerd in hun creativiteit en artistieke vaardigheden.

De cosplay-wedstrijd bood deelnemers een platform voor zelfexpressie en creativiteit, terwijl gaming-events zoals Esports-toernooien en competities van populaire spellen samenhorigheid en vriendschap bevorderden.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Comic Con: Ontsnapping naar fantasierijke ontmoetingen

Comic Con bood diverse activiteiten zoals zwaardvechten, K-pop dansworkshops, een horrortocht genaamd de House of Wax en Dungeons & Dragons. Dit zorgde voor ontmoetingen tussen maatjes met verschillende interesses en achtergronden.

Comic Con bood bezoekers een ontsnapping uit de dagelijkse realiteit en hielp hen veerkracht op te bouwen door te genieten van de fantasiewereld van strips, films en cosplay. Comic Con legde de nadruk op inclusie en toegankelijkheid met rolstoeltoegankelijke paden, gebarentaalvertaling bij Q&A-sessies en informatie in verschillende talen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Een viering van verbondenheid

De Dutch Heroes Comic Con in Utrecht was meer dan alleen een entertainmentevenement. Het bevorderde verbondenheid, veerkracht en inclusie door mensen uit verschillende gemeenschappen en achtergronden samen te brengen en hen de kans te geven zichzelf uit te drukken.

Comic Con liet zien hoe de wereld van strips, films en cosplay kan bijdragen aan het creëren van een gemeenschap waarin iedereen zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Om deze bijeenkomsten mogelijk te maken hebben wij jouw steun hard nodig!

Met meerdere bijeenkomsten per maand is Stichting Brabant Maatjes al jaren actief om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Hoe méér donaties we ontvangen – des te sterker staan we, en des te meer geisoleerde jongeren kunnen wij uit hun sociale isolement halen.

Steun ons dus! Word vandaag nog een maatje. Dit is het moment!

Tekst gaat verder onder de foto >>

Lees ook: Jeroen (22) heeft vrienden gemaakt ‘’Voel mij gewaardeerd!’’

Ontdek en beleef nieuwe avonturen!

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen! Je kan je gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.