Ontdekkingstocht op de Stoerderij met Waterbuffels!

Op zaterdag 16 december zijn we met de maatjes naar de Stoerderij gegaan. Dit is een boerderij met meer dan 100 waterbuffels. Na even kort kennis te hebben gemaakt met de nieuwe deelnemers, was het tijd om de workshop te beginnen.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Boer Arjan’s Hartstocht met passie voor zijn eigen producten

Na uitleg in de schuur over zijn bedrijf, wist je dat boer Arjan al zijn producten zelf verkoopt? Hij verkoopt vleespakketten via crowdfunding: je doet een donatie en dan krijg je een vleespakket als de buffel is geslacht.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Een Rondleiding tussen de buffels

Daarna was het tijd voor de rondleiding. Arjan vertelde enthousiast over zijn dieren en zijn bedrijf. Hij vertelde onder andere dat Afrikaanse waterbuffels erg agressief en gevaarlijk zijn.

De buffels op Arjans boerderij waren rustig en lief. We konden de buffels aaien en hebben ook nog een kalfje gezien, dat pas 3 dagen oud was.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Proeverij op de Stoerderij

De rondleiding was erg leuk en interessant. Gelukkig was het droog, al was het wel een beetje koud en modderig. Maar gelukkig hadden we laarzen aan; ze zaten behoorlijk onder de modder. Daarna was het tijd om weer terug te gaan naar de schuur, waar ons een proeverij werd aangeboden.

We kregen droge worst, roomboter, mozzarella kaas, buffelmelk, vanilleyoghurtijs en chocolade-ijs. Het was erg lekker!

Tekst gaat verder onder de foto >>

Connecties en Passies: Een mooie Dag van Ontmoeting en Verbinding

Toen was de leuke en interessante workshop helaas weer voorbij. Na afloop waren nog een aantal deelnemers gezellig met elkaar aan het praten. Het bleek dat ze dezelfde interesses hadden en er werden nummers uitgewisseld. Het was weer een verbindende middag.

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 200 bijeenkomsten georganiseerd, 1400+ jongeren bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn. Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Wil jij ook graag andere mensen leren kennen? Meld je dan aan voor een van onze toekomstige activiteiten. Wie weet zien we jou de volgende keer.

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Joeri de Bruijn

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.