Afgelopen zondag 2 juni 2024, zijn de maatjes op bezoek geweest bij Kinderboerderij Wolfslaar in Breda.
We verzamelden gezellig bij de ingang tot iedereen er was. Er werd bijgekletst en kennis gemaakt met nieuwe deelnemers. We hadden geluk met het mooie weer. We grapten tussendoor ´wie is de ezel met wie we gaan wandelen?´, maar gelukkig voor de deelnemers hoefden wij niet uit hun te kiezen, maar waren en twee echte ezels; Anna en Dora..

Dora en Anna liepen samen met ons mee door het gebied van Landgoed de Wolfslaar. Een zeer mooie wandellocatie, vol groen, water en een groot landhuis 🤩. Volgens de verzorgster is het wandelen met de ezels zeer belangrijk, zodat ze beweging krijgen, een andere omgeving zien en vooral lekker veel knuffels en aaitjes krijgen. Het was echt heel leuk om op pad te gaan met de ezels, ze gingen makkelijk mee en waren ook erg lief.

Naar de diertjes

Na de wandeling zijn we als groep nog langs meerdere dieren geweest op de kinderboerderij, denk aan: geitjes, paarden, varkens, kippen en de pronkende pauw. En rond 16:00 uur werden de dieren gevoerd, en dat was wel duidelijk ook, want de varkens lieten duidelijk merken dat ze wel zin hadden in eten. 🤣

Achteraf zijn sommige maatjes bij de Horeca van de kinderboerderij nog iets lekkers gaan drinken/eten. Onder andere een heerlijke koffie, cappuccino en een gebakje. Zo hebben we een hele leuke dag, mooi afgesloten. Genoten van de dieren, de zon en vooral weer van het samen zijn als groep. Het was weer een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Vervolg activiteiten in regio Breda

Bekijk alle komende activiteiten in regio Breda.

Word vrijwilliger voor Brabant Maatjes

Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken en samen te werken aan de verbinding van mensen die zich eenzaam voelen? Meld je dan aan als vrijwilliger!

We hebben jouw steun hard nodig om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten plaatsvinden

Steun jongeren en volwassenen met eenzame gevoelens met een vrijwillige donatie en help hen uit hun isolement te komen. Sinds 2019 hebben we meer dan 300 bijeenkomsten georganiseerd, 2000+ jongeren en volwassenen bereikt, waarvan meer dan 500 uit hun isolement gehaald zijn.

Jouw bijdrage maakt een verschil en helpt ons dit belangrijke werk voort te zetten. Sluit je vandaag aan als maatje en draag bij aan een betere toekomst voor deze doelgroep. Wij hebben een ANBI-Status.

Steun met vrijwillige donatie >>

Doe ook gezellig mee

Voel jij je eenzaam en / of ben je op zoek naar sociaal contact? Dan is dit het juiste moment om werk te maken van je goede voornemens. Meld je zeker eens aan bij een van onze vele activiteiten en hopelijk tot snel!

Bekijk dan snel onze activiteitenpagina! Je kunt je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om geïnspireerd te blijven door verhalen, nieuws en evenementen.

Geschreven door: Wim de Bruin | 2-06-2024

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.