Vikingfest 2023 bezoeken met bijzondere ontmoetingen

Op zondag 28 mei vond een bijzondere activiteit plaats waarbij maatjes elkaar konden ontmoeten en uit hun isolement konden komen. Deze activiteit vond plaats in het preHistorisch dorp in Eindhoven, waar het oudste Vikingfestival van Nederland plaatsvond.

Het evenement bood de mogelijkheid om terug in de tijd te reizen en de fascinerende wereld van de Vikingen te ervaren om de eenzaamheid even te vergeten.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Workshop: Zelfgemaakte broodjes bakken!

Maatjes ervaren indrukwekkend Vikingevenement in het dorp

Bij aankomst werden de maatjes verwelkomd in een middeleeuws dorp. Dit dorp was speciaal opgebouwd om de maatjes volledig onder te dompelen in de Vikingcultuur. Meer dan 200 Vikingen waren aanwezig, variërend van handelaren en vechters tot ambachtslieden en complete Vikinggezinnen. Het was een indrukwekkend gezicht om zoveel mensen gekleed in historische kostuums te zien.

De maatjes hadden de gelegenheid om de prachtige handgemaakte ambachtelijke producten van de Vikingen te bewonderen. Er waren verschillende kraampjes waar allerlei Vikingartikelen te koop waren, zoals sieraden, kleding en wapens. Het was een waar paradijs voor liefhebbers van geschiedenis en ambachtelijk vakmanschap.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Ambacht, workshops, culinaire lekkernijen, Vikingfest.

Naast het bewonderen van de ambachtelijke producten, konden de maatjes ook deelnemen aan diverse workshops en activiteiten. Zoals boogschieten en broodjes bakken. De geur van gegrild vlees en versgebakken brood vulde de lucht, terwijl maatjes zich tegoed deden aan de culinaire lekkernijen. Het was een unieke ervaring om op deze manier de sfeer en smaken van het verleden te proeven.

Een hoogtepunt van het Vikingfest waren de Viking gevechten, waar de maatjes zich 1300 jaar terug in de tijd waanden. Hier vonden toernooien plaats met wapens die afstamden in de tijd.

Tekst gaat verder onder de foto >>

Geslaagd Vikingfest 2023: ontmoeten, ervaren, genieten, verbinden.

Al met al was het bezoek aan het Prehistorisch Dorp Vikingfest in Eindhoven een zeer geslaagde activiteit. De maatjes hadden de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, nieuwe ervaringen op te doen en uit hun isolement te komen. Eenzaamheid onder jongeren is een groot probleem.

Het evenement bood een unieke kans om de Vikingcultuur te ervaren en onder te dompelen in de geschiedenis. Het was een dag vol ambachtelijk vakmanschap, workshops, activiteiten en culinaire hoogstandjes.

Tekst gaat verder onder de video >>

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen! Je kan je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.