Ervaringsverhaal bij Netwerk Nieuw Rotterdam

Tijdens een boeiend ‘Experience café’ op Dinsdag 2 juli 2024 georganiseerd door Netwerk Nieuw Rotterdam stond Bryan Vreijsen, oprichter van Stichting Brabant Maatjes, centraal met zijn inspirerende verhaal over ‘sociaal verbonden zijn’. De avond begon met een introductie door Okke De Bonte, waarin het thema werd toegelicht en de verwachtingen werden geschetst voor de avond. Vervolgens leidde Okke de Mentimeter-sessie waarin interactieve vragen werden gesteld om de discussie over eenzaamheid en sociale gezondheid te stimuleren.

Bryan deelde zijn persoonlijke reis door eenzaamheid en de impact ervan op zijn leven en meer dan 2000 maatjes aangesloten bij Brabant MAatjes. Zijn verhaal raakte diep en zette aan tot reflectie bij de aanwezigen. Na afloop van zijn verhaal was er gelegenheid om informeel na te praten en te reflecteren op wat er was besproken.

Diepgaande impact op deelnemers

Het hoogtepunt van de avond was het ontroerende moment waarop een deelnemer achteraf kwam en zei: “Ik heb al lange tijd te kampen met suïcidale gedachten en ik heb altijd gezocht naar iemand die mij begrijpt. Door jouw verhaal voel ik eindelijk dat ik niet alleen ben.”

En een andere deelnemer gaf aan ‘Dankzij jouw verhaal over Gameverslaving, begrijp ik mijn eigen verslaving beter, dus dank daarvoor’ Deze interactie benadrukte het belang van openheid en begrip in het aanpakken van eenzaamheid en het bevorderen van sociale verbondenheid onder jongeren.

Stichting Brabant Maatjes - Netwerk Nieuw Rotterdam - Experience Café 2

Samenwerking en dankbaarheid

Stichting Brabant Maatjes waardeert de samenwerking met Netwerk Nieuw Rotterdam en bedankt hen voor de kans om dit waardevolle evenement te organiseren.

Stichting Brabant Maatjes blijft zich inzetten voor het bevorderen van sociale gezondheid en het ondersteunen van jongeren en volwassenen in hun zoektocht naar verbinding en begrip.

Stichting Brabant Maatjes - Netwerk Nieuw Rotterdam - Experience Café 1

Wil jij Bryan ook uitnodigen?

Heb je interesse om Bryan Vreijsen uit te nodigen voor een lezing over onderwerpen zoals het ‘Brabant Maatjes Programma’, ‘Eenzaamheid onder jongeren en volwassenen’, ‘Aanpak van gameverslaving’, of ‘Verbetering van hulpverlening’?

Doe dan eenvoudig een aanvraag via de lezingenpagina of neem contact met ons op. We komen graag met je in contact.

Denk jij aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat via 113.nl.

Stichting Brabant Maatjes - Netwerk Nieuw Rotterdam - Experience Café 3
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.