Eenzaamheid onder jongeren is een groot probleem. Lees hieronder het verhaal van Paul, een 29-jarige man uit Oss die door een oud-collega werd aangemeld voor een activiteit en daardoor meer vertrouwen kreeg in zijn eigen waarde.

Hoi, ik ben Paul, 29 jaar en werk in avonddiensten in Oss. Omdat ik ‘s nachts werk, breng ik mijn weekenden graag door met dagjes uit. Ik vind het leuk om historische plekken te bezoeken, maar ik maak ook graag wandelingen in de natuur of door een onbekende stad.

Ik houd van films, muziek en speel ook graag spelletjes.

Bron: Eigen foto Paul

Hoe ben je terechtgekomen bij Brabant Maatjes?

Ik zag op Facebook een bericht van een oud-collega voorbijkomen die zich had aangemeld voor een activiteit. Ik werd nieuwsgierig en ging kijken wat Stichting Brabant Maatjes precies was.

Nadat ik me had ingelezen, heb ik me direct ingeschreven voor een spelletjesavond bij Bryan thuis.

Hoe was het voor jou om de eerste keer naar een activiteit te gaan?

Ik vond het niet per se moeilijk om ergens naartoe te gaan, maar ik vind het lastig om in gesprek te gaan met mensen die ik niet ken.

Ik merkte al snel dat het fijner was omdat mijn oud-collega daar ook aanwezig was en het daardoor makkelijker werd om ook met anderen contact te leggen.

Bron: Activiteit Glow Eindhoven

Wat heeft Brabant Maatjes tot nu toe voor jou betekend?

Het heeft me geholpen meer zelfvertrouwen te krijgen en een beter zelfbeeld te ontwikkelen. Na een paar keer herken je sommige gezichten en ontstaan er uiteindelijk leuke contacten.

Ik heb hierdoor ook leuke dagjes weg beleefd.

Wat was de leukste activiteit die je tot nu toe hebt gehad?

Ik vond de alpaca-wandeling en het kasteelbezoek heel leuk. Er werd ook interessante informatie gedeeld over de alpaca’s en het kasteel.

Ik heb me ook al opgegeven voor het uitje naar het prehistorische dorp in mei.

Bron: Activiteit Brabant Maatjes – Alpaca Wandeling

Heb je tips voor lezers die het spannend vinden, maar wel graag willen aansluiten?

Gewoon proberen! In het begin is het even moeilijk, de eerste keer ken je waarschijnlijk niemand. Maar wanneer je de eerste stap zet om uit je comfortzone te gaan, wordt het steeds makkelijker en ga je er sneller doorheen.

Probeer niet meteen te veel te verwachten, je eenzaamheid is niet in een keer opgelost, dus geef het vooral de tijd en zie het als een leuk dagje weg, dan komt de rest vanzelf.

Paul Wintjes

Meedoen met onze activiteiten en/of op de hoogte blijven?

Bekijk snel onze activiteiten pagina om ook mee te doen! Je kan je ook gratis inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, van inspirerende verhalen, nieuws en evenementen!

  • Geschreven door: Fauzy Aarts
  • Publicatiedatum: 27-03-2023
Stichting Brabant Maatjes maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door onze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.